Träning för ungdomar. Foto: Pekka Pääkkö

Löparakademins grundare prisad på gala

Löparakademins grundare John Laselle utsågs till Årets barn- och ungdomsledare vid Friidrottsgalan. ”Stolt och tacksam över priset”, skriver han på Instagram.

  • Publicerad 07:49, 24 nov 2017

John Laselle var med och grundade Löparakademin som sedan 2009 har bedrivit ungdomsverksamhet i Rinkeby-Kista stasdel. Numera finns Löparakademin i Husby/Akalla, Tensta/Rinkeby, Fruängen, Östberga, Bagarmossen och Jordbro. Verksamheten har även spridit sig utanför Stockholm till Malmö, Göteborg, Uppsala, Jönköping och Västerås. Varje år arrangerar Löparakademin Kistaloppet och Skärholmsloppet.

Vid Friidrottsgalan på Stockholm Waterfront i onsdags utsågs John Laselle till Årets barn och ungdomsledare.

”I snart tio år har löpningen varit verktyget för att utveckla ungdomar och miljön i våra miljonprogramsområden. Löparakademins vision lyder: ‘Ett Sverige där alla ges möjlighet att uppnå sin fulla potential’ och idag är man verksam i sex svenska städer och erbjuder träning av både kropp och sinne”, skriver Svenska friidrottsförbundet i motiveringen.

”Stolt och tacksam över priset som Årets Barn och Ungdomsledare, en stor shoutout till alla partners, kollegor och ideella krafter som byggt Löparakademin till nått fint”, skriver John Laselle på Instagram.