Patrik Gifting på jobbet. Foto: Stefan Källstigen. Foto: Stefan Källstigen

Lokalkändisen Patrik hyllades av Värmdöborna

Vardagshjältar, lokala ansikten och skadegörelse. Vissa artiklar värmer eller berör mer än de flesta. Mitt i har samlat några av artiklarna som gått hem hos Värmdöborna under 2017.

  • Publicerad 12:45, 31 dec 2017

Patrik Gifting, på Shellmacken i Ålstäket, blev en av Värmdös lokalkändisar 2017. Och med tanke på hans alltid glada uppsyn är det kanske inte så konstigt att artikeln om honom också är en av de mest lästa och uppskattade på mitti.se

Patrik Gifting på Shellmacken i Ålstäket

Patrik Gifting på Shellmacken i Ålstäket. Foto: Stefan Källstigen.

– Jag gillar att synas och höras och jag gillar det personliga mötet och att prata med folk. Och det verkar ju gå hem, säger han.

Patrik möter alla med ett leende på macken

Bullfest på Gustavsgården

På kanelbullens dag 2017 fick de äldre på Gustavsgården en glad överraskning. Foto: Anna Z Ek

En nyhet som gladde, och lästes av, många i höstmörkret var den om att en anonym välgörare köpte 150 bullar på kanelbullens dag och skänkte allihop till äldreboendet Gustavsgården. Även här var Patrik Gifting inblandad, som den som fick äran att lämna över godsakerna.

– Det är jätteroligt. Det känns verkligen som en bra grej att göra, säger han.

Bullfest hos de äldre på Gustavsgården

Sågade ner fartkamera på Ingarö

Fartkameran sågades ner på Ingarö under hösten. Foto: Läsarbild.

Enligt Trafikverket hyllas trafikkameror av de flesta och skadegörelse är ovanligt, men på Ingarö ogillar någon dem så mycket att de sågas ner. Nyheten blev viral väldigt fort och satte ett smilband på några medan andra upprördes.

– Vi har väldigt lite skadegörelse på trafiksäkerhetskameror. Det händer emellanåt när vi sätter upp kameror på ett nytt ställe, men jag har aldrig hört om någon som sågats av förut, säger Eva Lunderg nationell samordnare för trafiksäkerhetskameror på på Trafikverket.