Hit levereras paket från Postnord, DHL, Schenker och Bring. Förra året översvämmades de av paket i samband med Black friday. I år har de utökat kapaciteten genom att bygga om lagret med fler och större hyllor för paket.

– Julhandeln pågår under många dagar så vi har kontroll över det. Det som kan vara lite svårt är Black friday då allt kommer på en dag, säger Aiman Alrubya.

"Bra att folk handlar via nätet"

Ali Moezzi på Folkkiosken i Mälarhöjden har märkt av att allt fler handlar på nätet på grund av pandemin.

– Det blir mycket jobb för oss, men jag tycker det är bra att folk handlar på nätet så de slipper gå ut handla nu med viruset, säger han.

Och inte heller han är orolig över julhandeln.

– Vi har gjort extra hyllor och det kommer att bli ganska trångt under två månader, men det är lugnt. Vi kommer att få plats, säger Ali Moezzi.

Paketjättar laddar för att undvika julkaos

De stora paketleverantörerna är desto mer oroliga. För att undvika julkaoset anställer Postnord nu 3000 personer.

– Vi utökar kapaciteten vad gäller hemleveranser från black friday-helgen, då börjar vår jul. Sedan är det höga volymer hela vägen fram till veckan innan jul. Och i januari börjar returerna, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik hos Postnord.

Vilka volymer tror ni på?

– Vi har definitivt förberett oss på ett rekordår med tvåsiffriga procentsatsökningar.

Även DHL har utökat sin personal och ökat öppettider vid sina egna terminaler där större försändelser lämnas ut.

Tror på rekord

Även hos Budbee förbereder man sig inför julen.

– Förutom att vi har öppnat nya större terminaler, installerat fem nya sorteringsmaskiner och anställt väldigt mycket mer folk så har vi en nära dialog med våra e-handlare och anpassar vår bemanning utefter deras försäljningsprognoser, säger Simon Strindberg, CMO hos Budbee.

Väntar ni er rekord?

–Ja, vi tror att e-julhandeln kommer att slå rekord.

Hur handlar du dina julklappar i år?