Lokala fotbollen i Stockholm ska återupptas efter påsk

Först körde de på. Sedan ställde de in. Nu kör de igen. Stockholms fotbollförbund meddelar att seriespel återupptas från 17 april.

 • Publicerad 08:48, 9 apr 2020

Stockholms fotbollförbund har haft nära dialog med både Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm skriver de på sin hemsida.

”Efter samtal med dessa är vår bedömning att det tydligt framgår att vår fotbollsverksamhet inte bidrar till smittspridningen annat än möjligen marginellt”, skriver förbundet.

Därför upptas seriespel från 17 april för bland annat damernas divsion 3 till 5 samt herrarnas division 4 till 7.

Skickar med några ”kom ihåg”

Stockholms fotbollförbund uppmanar sina medlemmar att tänka på följande:

 • Föreningar och ledare behöver ge tydliga instruktioner till spelare om att inte medverka i fotbollsverksamhet vid minsta symptom och när man är sjuk.
 • Undvik omklädningsrum, samlas i friska luften vid träningar och matcher.
 • Håll god handhygien, se till att det finns handsprit vid varje samling och dela inte vattenflaskor.
 • Om en motståndare väljer att inte spela matchen, ha respekt för det.
 • För att den starka rekommendationen om max 50 personer ska uppfyllas, ber vi våra föreningar att uppmana om att all publik undanbes. Om det finns publik om max 50 personer ska dessa vara väl utspridda kring planen.

Fakta

Detta gäller för spel

S:t Eriks-Cupen, Veteranserier, Damreserver, FJ19 (serier utan upp- och nedflyttning)

 • Spelar enligt publicerat spelschema.
 • Matcher/omgångar som på grund av tidigare beslut har ställts in av StFF rapporterar vi som inställda. Vi skjuter inte fram, vi schemalägger inte om. Det blir helt enkelt färre matcher.
 • Om något av lagen inte vill spela blir det WO utan avgift. Fler WO kan lämnas utan att laget bli uteslutet ur serien. Om laget inte har för avsikt att spela, måste StFF meddelas tre arbetsdagar innan utsatt matchtid för att laget ska vara säkra på att slippa domaravgiften. Om inget lag vill spela döms matchen som dubbel WO.
 • Matchändringar godkänns bara som matchändring förutsatt att båda lagen är överens och ny matchtid är inbokad så att matchen genomförs innan den 15 juli. Vi har tyvärr ingen möjlighet att flytta fram alla matcher till hösten.Utdragningsavgift kommer debiteras om lag drar sig ut helt, men man kan lämna WO till alla vårens matcher via mejl, då utan avgift.

Damer div. 3-5, herrar div. 4-7, Stockholmserierna, kvalserierna P2002, P2004, P2005 (serier med upp- och nedflyttning)

 • Spelar enligt publicerat spelschema.
 • Matcher som blivit uppskjutna på grund av tidigare beslut av StFF, planeras in under de första helgerna efter seriens slut eller som veckoomgångar. Division 4 herrar kan ha andra förutsättningar då slutdatum i denna serie beror på när SvFF vill inleda kvalet upp till division 3 herrar.
 • Om något av lagen inte vill spela, och lagen inte lyckas komma överens om en matchflytt enligt nedan, blir det WO utan avgift. Fler WO kan lämnas utan att laget blir uteslutet ur serien. Om man inte har för avsikt att spela, måste laget meddela StFF senast tre arbetsdagar innan utsatt matchtid för att vara säker på att slippa domaravgiften. Om inget lag vill spela döms matchen som dubbel WO.
 • Matchändringar godkänns bara som matchändring förutsatt att båda lagen är överens och ny matchtid är inbokad så att matchen genomförs innan den 15 juli. Vi uppmanar alla lag att ta stor hänsyn och acceptera matchflyttar.
 • Vid sällsynta fall kan lagen komma överens om en matchändring väldigt nära inpå tänkt matchdatum. I dessa fall har lagen två dagar på sig efter tänkt matchdatum att komma överens och boka nytt matchdatum. Om inte överenskommelse nås, döms det lag som ville flytta matchen som förlorare på WO. Ingen WO-avgift tas ut.
Källa: stff.se
Visa merVisa mindre