Att starta krog mitt i en pandemi är såklart inte problemfritt.

– Det är fram och tillbaka och nya bud hela tiden. Men vi känner verkligen att vi vill komma igång. Så får vi anpassa oss efter restriktionerna som råder vartefter, säger Simon Idmyr.

Om några veckor öppnar han restaurangen Sardin tillsammans med frun Kristin och kockkollegan Ola Wallberg.

De har jobbat på restauranger som Portal och Sturehof i stan. Nu är idén en mysig kvarterskrog, med innerstadsambitioner vad gäller mat och vinlista.

– Det finns schyst sushi och bra pizzerior här, men inget i vår nisch. Hit ska man kunna komma för att äta bra och dricka riktigt gott vin. Sådant man åker in till stan för. Det här är stället vi själva har saknat i området, säger Simon.

Han och Kristin, som är vinimportör och sommelier, bor med två barn ett stenkast härifrån. De flyttade till Råsunda för fem år sedan och har ätit sig igenom kvarteren.

Paret har även hängt en del i lokalen de nu har tagit över, när det var ett hamburgerhak.

– Uteserveringen mot torget är väldigt härlig, många soltimmar, intygar Kristin.

Råbiff och spanskt

Nycklarna fick de vid årsskiftet.

När Mitt i Solna tittar in bakom pappklädda fönster är den tömd och renovering pågår. Väggarna har målats i turkost. Kartonger, lampor och penslar på golvet.

– Vi gillar att gå på loppisar allihop, hela källaren är full av porslin, säger Ola Wallberg som gjort flera rundor till Stadsmissionen i Solna Centrum.

Så vad blir det för käk? Menyn får tonvikt på Medelhavet, berättar de.

Snacks, smårätter och tallrikar att dela – tänk inlagda firrar, råbiff, grillad fisk och smaker från Italien, Spanien och Frankrike.

Det som serveras kommer att följa säsong och anpassas efter vilka råvaror man har lyckas komma över för dagen.

Kvällsöppet

– Man ska kunna komma hit på aw och ta två ostron och ett glas champagne eller äta middag. Vi har själva småbarn och vill att det ska kännas familjärt. Som en kvarterskrog för folk som bor här. Även om vi så klart vill locka folk från hela stan, säger Kristin.

Den 19 mars öppnar de.

– Vi börjar med bara kvällsöppet. Det blir luncher också men för det krävs att folk börjar återgå till kontoret, säger Ola Wallberg.