Pandemin kom olägligt för Jonny Touma, som började sin karriäri Täbyklubben Combat Academy. Han blev proffs för ett år sedan strax innan han tagit SM-guld.

– Som amatör gjorde jag som mest tio matcher på ett år. Det senaste året har jag bara gjort två. Arrangörerna har inte kunnat släppa in publik och då blir det inga pengar.

När han på lördagen går upp mot Abrudakhman Nasrutdinov har det släppts runt 300 biljetter till matchen i Västerås Arena.

– Det är kanske inte så mycket som man skulle vilja. Men det blir min första proffsmatch med publik. Det känns kul, man har saknat den känslan.

Jonny Touma, som normalt tävlar i bantamklassen, ska ner i vikt för att kunna möta Nasrutdinov.

– I den här matchen är det catch weight, som ligger mellan våra två viktklasser. Vi möts på mitten och jag ska ner till 59 kilo. Det är första gången jag försöker gå ner så mycket. I vanliga fall väger jag 61,7.

Hur viktig är den här matchen?

– Som proffs är alla matcher viktiga. Den här är ganska hajpad och jag ställs mot någon som är väldigt duktig. Vinner jag kan jag ta ifrån honom hans hajp och föra över den till mig själv, haha.

Vad gör en bra MMA-fighter?

– Även om man är en talang kan man inte luta sig mot det. Man måste göra jobbet också. Men är du duktig och fortsätter träna kommer du att nå långt.

Det har du gjort?

– Jag var väldigt disciplinerad inför första matchen som proffs, men inte inför den andra. Inför den här matchen har jag tränat väldigt mycket. Jag hoppas att det ger resultat på lördag.