Kökstjänst. En av deltagarna, Susanne Eklander, lärde sig att stoppa korv. ”Jätte­trevligt, och kul! Jag älskar deras engagemang, de hittar­ på nya saker hela tiden”. Foto: Anna Runberg

Lokal krog ordnar kurser i matlagning

Vill du lära dig att stoppa korv eller göra en god sås? Bistro Gustavsberg testar nya idéer under pandemin, en av dem är att hålla kurser i matlagning.

  • Publicerad 15:19, 11 nov 2020

Bistro Gustavsberg i Gustavsbergs hamn testar ett nytt grepp i coronatider - ordna matlagningskurser för privatpersoner. Det är ägarna själva, Anna Runberg och Andreas Stenberg, som håller i alltihop och hittills har fyra kurser ordnats, som alla blivit fullbokade. Intresset har varit över förväntan, säger de.

– Eftersom vi har öppet på kvällstid onsdag till lördag, står lokalen tom de övriga kvällarna, då kom vi på det här. Folk tycker att det är roligt, vi märker att många suktar efter upplevelser nu när man inte kan gå på konserter eller andra aktiviteter, säger Anna.

Olika teman

Max sex personer tillåts samtidigt per tillfälle. De är med och lagar all mat och äter den sedan tillsammans.

Kurserna har olika teman, som stoppa korv, göra såser eller laga vilt och ordnas några gånger i månaden.

– Vi är självklart noga med att alla tvättar händerna innan start, att vi håller avstånd och att alla är friska är en självklarhet. Det finns gott om plats i restaurangen eftersom sällskapet på sex personer är helt själva, säger Anna.

Boka hela restaurangen

En annan nyhet är att man som familj eller sällskap i annan form kan boka hela restaurangen för sig själv en kväll, utan extra kostnad.

Då ingår en tvårättersmiddag och serveringspersonal, man har också tillgång till ljudanläggning och projektorduk om man vill. De kallar det för chambre séparée och man behöver vara minst 10 personer.

Krogen ordnar sedan tidigare även liveband ett par kvällar i månaden, öppen scen och quiz.

Lokala krögare. Andreas Stenberg och Anna Runberg driver Bistro Gustavsberg. De har öppet för lunch varje dag, även kvällstid onsdag till lördag. Foto: Eva Tonström