BYGGLOV. Situationen i Sjöberg har varit frustrerande, inte minst för Oscar Nyströmer som inte har kunna göra mycket åt situationen. Men nu verkar det som att saker är på väg att hända. Foto: Anna Wettergård

Ljusning för Sjöbergs centrum

​– Äntligen. Så uttrycker sig Oscar Nyströmer (M), om att det verkar vara på väg att hända saker i Sjöbergs centrum. Nu har ägaren nämligen lämnat in ansökan om bygglov, något som har dröjt länge. Den nya vd:n, som verkade vara den som fick bollen i rullning, blev dock inte långvarig på sin post.

  • Publicerad 10:01, 14 sep 2017

Vi i Sollentuna har flera gånger tidigare skrivit om Sjöbergs centrum. Centrumet såldes för några år sedan och de nya ägarna Prime living var ivriga att få igenom en detaljplaneändring för att kunna riva och bygga nytt. Men det var flera år sedan, och sedan dess har kommunen bara väntat på att Prime living ska ansöka om det faktiska bygglovet.

Och nu verkar det alltså vara något på gång. Flera år efter att detaljplanen ändrats har en bygglovsansökan nu blivit inlämnad.

Oscar Nyströmer nämner en nytillträdd vd, Ingvor Sundbom, som han har träffat och som han tror kan ha varit pådrivande i den nytända processen. När Vi i Sollentuna ringer upp henne för en kommentar har hon dock andra besked att komma med.

– Jag har faktiskt sagt upp mig. Så du får vända dig till den förre vd:n istället, säger Ingvor Sundbom som alltså bara satt som vd i några
månader.

Oscar Nyströmer har ändå gott hopp om att det faktiskt kommer att komma i gång ett bygge på platsen inom kort, nu när saker har kommit i rullning. Först ska dock bygglovet godkännas, vilket är en process som kan ta ett litet tag. Speciellt om det överklagas.

– Men vi har också vädjat till Prime living att se till att sprida information till handlarna. De har varit väldigt frustrerade över att inte få information om vad som händer. Vi hoppas att de sköter sig framgent.

Även Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, är inne på samma tanke.

– Det finns många med bekymrade miner i Sjöberg. Något av det mest frustrerande som finns är att befinna sig i ett mellanläge. Det skapar en känsla av bortglömdhet hos dem som trampar runt där varje dag, säger han och fortsätter:

– Men nu har de visat att de vill komma i gång. Det vi kan göra är att skapa förutsättningar och vara rappa med ersättningslokaler om det önskas. Vi har putsat skorna och är redo.

Flera äldre i Sollentuna har fått rätt mot kommunen

Nyheter Andra bedömningar i högre instans Sollentuna har fått bakläxa i förvaltningsrätten flera gånger under hösten i år.lördag 27/11 6:15

Nu ska kommunen analysera antalet överklaganden

Nyheter "Ändå bra att veta hur det ser ut" Efter Mitt i:s artiklar ska kommunen ta reda på hur många som överklagar avslag om hemtjänst och äldreboende.lördag 27/11 6:14