Bild från Regeringsgatan i Stockholm. Foto: Läsarbild Christina Fohlin

Ljus tända i Stockholm – i protest mot försäkringskassan

Människor i det så kallade Försäkringskassan-upproret manifesterade under fredagen med flera gravljus runt om i Stockholm och i landet. Ljusen skulle uppmärksamma utsatta personer som man hävdar tagit sitt liv efter avslag hos försäkringskassan.

  • Publicerad 19:03, 25 okt 2019

I manifestationen har människor tänt gravljus utanför försäkringskassans kontor över landet för att protestera mot nedskärningarna inom LSS-stödet.

Bland annat har ljus tänts på Regeringsgatan inne i stan och i Sundbyberg.

Julia Nord i Sundbyberg är själv utsatt och en av de som tänt ljus. Ett 40-tal ljus var tända utanför kontoret i Sundbyberg.

– Många, många har fått indragen sjukpenning, indragen assistans och avslag på aktivitetsersättning. Jag har haft mitt ärende hos förvaltningsrätten i över ett år nu.

Manifestationen tar upp att nedskärningarna inom LSS-stödet slår hårt mot sjuka människor eller människor med olika funktionsnedsättningar.

– Något måste ske snarast, säger Julia Nord.

Bild från Sundbyberg.

Regeringsgatan i Stockholm.

Regeringsgatan i Stockholm.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

”Det sa bara pang över en natt”

Nyheter Stjärnkocken kräver åtgärder Omsättningen för krögare i Stockholm har minskat med i snitt 60 procent under året som gått. Paul Taylor Lant­handel i Fabriksparken har klarat sig relativt väl – men delägaren och stjärnkocken Tareq...fredag 19/2 15:33

Färre inbrott i Sundbyberg under pandemin

Nyheter "Mer hemarbete kan vara en orsak" Bostadsinbrotten i länet har gått ner under pandemin. Den kommun där villainbrotten procentuellt sett minskat mest är Sundbyberg.fredag 19/2 14:26

Ny Progonos: Pendeltågsstrulet fortsätter ännu längre

Nyheter Omfattande skador Trafikverket har undersökt den förstörda rälsen vid Häggvik med ultraljud. Det visade sig att skadorna var värre än befarat.torsdag 18/2 20:09