En livsmedelsbutik rånades på onsdagen i Kallhäll. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Håkan Kjellgren

Livsmedelsbutik rånad i Kallhäll: "Mycket rån den senaste tiden"

En livsbutik i Kallhäll rånades igår av knivbeväpnade gärningsmän. Polisen undersöker om det finns en koppling mellan den senaste tidens grova rån i Järfälla.

  • Publicerad 14:17, 4 feb 2016

Det var vid 20-tiden på onsdagskvällen som larmet inkom. Två maskerade gärningspersoner hade genom att hota med kniv tilltvingat sig gods från butikspersonalen.

– När polisen kommer fram finns det inga misstänkta kvar, och inte heller några direkta vittnesiakttagelser. Vi får information om att de har lämnat i okänd riktning, men om de har lämnat i bil, moppe eller sprungit från platsen vet vi än så länge inte, säger Johan Jarnemark, förundersökningsledare.

Inga personskador

De arbetar nu med att säkra övervakningsfilmer från brottsplatsen för att se om gärningspersonerna har fångats på film.

– Det var inga personskador, men än att målsäganden naturligtvis är chockad. Men inga fysiska skador som är kända för oss, säger Johan Jarnemark.

"Problemområde"

Polisen går inte ut med vad för typ av gods rånarna fick med sig. Onsdagens händelse är nu bara ett i raden av flera grova rån i området.

– Det här är ett problemområde, och det har varit mycket rån den senaste tiden. Men det är för tidigt att säga ännu om det finns något samband mellan de tidigare rånen och det här rånet, säger Johan Jarnemark.