Restaurangen. Milva Gollshi från Vårberg med 5-årige sonen Mikael. Foto: Sacharias Källdén

Livet efter restriktionerna

Restriktionerna för covid-19 har tagits bort. Hur har det påverkat Skärholmen? Mitt i gick ut och pratade med boende i stadsdelsområdet.

  • Publicerad 06:30, 22 okt 2021

Milva Gollshi från Vårberg är på restaurang med 5-årige sonen Mikael och dottern Emelie 6 månader. Hon är kluven till att restriktionerna har släppts.

– Det är roligt att det finns fler aktiviteter och mer att göra tillsammans med barnen. Och nu kan Mikael börja på simskola. Men samtidigt tycker jag att det är lite tidigt att släppa restriktioner, det känns inte lika säkert nu som förut, säger hon.

Torget. Rolf och Siw Malmblad från Bredäng. Foto: Sacharias Källdén

Rolf och Siw Malmblad från Bredäng sitter på torget i Skärholmen och njuter av solen. De tycker att livet känns betydligt lättare sedan restriktionerna släppts.

– Det är en stor förändring till det bättre. Vi kom hit för att vi ville ha lite folkliv. Jag mår mycket bättre när jag kommer ut och ser människor och att livet händer. Då får man idéer, när man bara är hemma får man ingen inspiration, säger Siw.

De har bland annat varit på Stadsmissionen och köpt böcker och besökt ÖoB.

Butiken. Skärholmsbon Marco Alec. Foto: Sacharias Källdén

Skärholmsbon Marco Alec är i centrum med sina släktingar. De shoppar, tränar, äter och hänger.

Han tycker det är skönt att restriktionerna har släppt, både privat för umgänget och arbetsmässigt eftersom han jobbar i restaurangbranschen och förlorade sitt jobb i pandemin.

– Det är mycket bättre nu, vi kan göra mer saker tillsammans i familjen. Och jag har fått tillbaka mitt jobb som kock. Man märker att det är mer att göra, maten tar slut och vi får mer dricks, säger han.

Kyrkan. Carl Henrik Caldras från Skärholmen. Foto: Sacharias Källdén

Carl Henrik Caldras bor i Skärholmen och är kyrkvärd i Skärholmens kyrka. Han tycker det är roligt att de har kunnat öppna både soppluncherna och gudstjänsterna så att folk kan mötas i kyrkan igen istället för att ses digitalt.

– Folk tycker att det är jättetrevligt. Många äldre får det inte att funka med internet så det är skönt att de kan ses här. Det är många som besöker oss och kommer hit och ber även från andra trossamfund, säger han.