Sigtunas Litteraturfestival skulle ha ägt rum under våren 2020 och blivit den åttonde i ordningen. Men som med så mycket annat under coronapandemin fick festivalen ställas in.

Tanken var att den skulle bli av i år men med tanke på hur smittläget ser ut och efter de restriktioner som råder har programgruppen i sista stund fatta beslut om att skjuta upp festivalen igen.

– Efter många diskussioner och försök att hitta alternativa digitala lösningar, landade vi i att helt enkelt vänta ytterligare ett år med att genomföra festivalen. Inget går upp mot att träffas på riktigt. Vi får längta efter att ses ett tag till men nu har vi något konkret att se fram emot, säger Maria Martin som är projektledare i ett pressmeddelande.

Men redan nu är ett datum satt för nästa år. Lördagen den sjunde maj 2022 kan den litteraturintresserade redan nu skriva in i almanackan.

Under festivalen kan besökaren träffa lokala författare och lyfta viktiga frågor och relevanta teman.

— Sigtuna Litteraturfestival är och har sedan starten 2011, varit otroligt uppskattat för den unika, filterfria och intima stämningen som uppstår mellan publiken och författarna, säger Maria Martin.

Sigtuna Litteraturfestival är ett samarbete mellan Destination Sigtuna och Piratförlaget, Natur & Kultur, Sigtunastiftelsen och Sigtuna kommun.

Tidigare år har författare som Rickard Ford, Jan Guillou, Vanna Rosenberg, Mikael Niemi och Kerstin Ekman varit på plats.