Foto: Mostphotos

Liten man stal stor teve

Han gick in på ICA Maxi, tog en 49-tums teve, gick rakt igenom kassorna, fortsatte till bilen och åkte iväg. Han beskrivs som "en liten man", men han kan ändå ses bra på övervakningsfilmerna. Övrigt blåljus: Inbrott och inbrottsförsök i Hummelsta.

  • Publicerad 10:24, 12 okt 2020

Lördag 21.15

Hjortvägen, Hummelsta

Inbrott och försök till inbrott. 21.15 gick larmet vid en villa i Hummelsta. Ingen var hemma, men vaktbolaget åkte dit och konstaterade brytskador på en dörr, men ingen hade tagit sig in.

Värre gick det hos en annan villaägare, även det på Hjortvägen. Brottet skedde mellan lördag kl 14 och söndag kl 13, men polisen tror att det skedde vid samma tid som det misslyckade inbrottet. Här tog sig inbrottstjuvarna in genom att bryta upp ett köksfönster. De rörde sedan om rejält i villan. Vad som stulits har inte fastställts. Polis gör teknisk undersökning under måndagen.

Torsdag 13.45

ICA Maxi

Stöld. En 49-tums teve stals på Ica Maxi när en man helt sonika hämtade teven inne i butiken och gick ut med den. Vittnen som såg honom trodde det handlade om en reklamation. Han finns dock på övervakningsfilm och beskrivs som "en liten man".

En kvinna misstänks för försök till stöld sedan hon slumpmässigt kontrollerats på ICA Maxi och visat sig ha varor för cirka 2.000 kronor men bara ha scannat varor för 200 kronor.

Enköpingsbor cyklar på gångbanor

Nyheter Många cyklar på trottoarer och gångbanor. En medborgare föreslår därför bättre skyltning.tisdag 20/10 10:23