Lista: Det här händer på höstlovet i söderort

Halloweenfest, photo walk och spökverkstad – här är aktiviteterna i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö du inte vill missa.

  • Publicerad 07:00, 30 okt 2018

Bibliotek

Spökverkstad på Telefonplans bibliotek den 29 oktober klockan 15–17. Skapa ditt eget spökhus med monster och vampyrer. Föranmälan.

Skrivverkstad med författaren Sara Lövestam på Fruängens bibliotek den 30 oktober klockan 15–16. Riktar sig till barn 8–13 år. Föranmälan.

Spökteater på Telefonplans bibliotek den 31 oktober klockan 15–16.30. Skapa spöken av papper och filt som sedan får vara med i en egengjord teaterföreställning. Föranmälan.

Rysare på Gröndals bibliotek den 31 oktober klockan 19–20. Författaren och konstnären Ing-Britt IB Gustafsson berättar om sin bok ”19 minirysare – läs på egen risk” och läser några smakprov. Föranmälan.

Bokfika för barn 9–12 år på Fruängens bibliotek den 1 november klockan 15.30–16.30. Fika och prata om böcker, tipsa om din favorit och få nya lästips. Föranmälan.

Ungdomsgårdar/lekparker

Rollerdisco på 5:e elementet

Ungdomens hus 5:e elementet i Älvsjö ordnar flera aktiviteter under höstlovet. Är du i åldern 13–18 år kan du delta i ung­domsgårdens aktiviteter som halloween på Gröna Lund, Bounce, rollerdisco, bio, bowling, teater och en halloweenfest.

Ponnyridning i Aspuddsparken

Aspuddsparken håller öppet hela höstlovet. Hälsa på djuren och fika. Under veckan finns två extra tillfällen för ponnyridning, på onsdag och på fredag. Samling klockan 11. Under helgen tänds grillen klockan 11.

Lådbilsrally och halloweenfest i parkleken Kristallen

Parkleken Kristallen i Älvsjö är öppen för alla åldrar, men vän­der sig i första hand till barn i åldern 7–12 år. Med parkleken Kristallen kan du under lovet åka på utflykt till Bodaborg, delta i ett lådbilsrally och gå på Halloweenfest.

Öppen musikstudio på Midsommargården

Studio ung på Midsommargården i Telefonplan håller extraöppet under höstlovet, klockan 16–20 måndag till fredag. Spela instument, spela in sång, beats eller en musikvideo.

Fifa och karaoke på Fruängens ungdomsgård

Även ungdomsgården i Fruängen har flera aktiviteter inbokade, bland annat Fifa-kväll och karaoke. Dessutom photo walk och bildbehandling den 31 oktober.