Lisa Joulin blev ensam på prispallen. Foto: Privat

Lisa vann EM-guld – stod ensam på prispallen

Lisa Joulin blev ensam på prispallen under EM i hinderbanelöpning (OCR) i helgen. Ingen av motståndarna orkade ta sig i mål. – Många tvingas avbryta eftersom det är så tufft, säger hon.

  • Publicerad 14:45, 5 jul 2018

När Täbybon Lisa Joulin stod framför hinderbanan i Danmark i helgen trodde hon att det skulle bli för tufft och att hon inte skulle orka ta sig i mål. Men det gjorde hon – med bravur.

– Jag var den enda som stod på prispallen. Ingen av mina motståndare orkade ta sig igenom banan, säger hon.

Krävs rejält med hjärnkraft

Efter nästan fem timmar  ute i den 15 kilometer långa banan bestående av 52 hinder blev EM-guldet ett faktum. Sporten heter Obstacle Course Racing (OCR) – enkelt översatt hinderbanelöpning. Och det är ett styrkeprov av rang.

– Många tvingas avbryta för att de inte orkar ta sig igenom. Det är också en psykologisk utmaning eftersom man står tillsammans med sina motståndare och samlar kraft innan man kastar sig in i nästa hinder.

Motståndarnas klack hejade på

Men det är en hjärtlig stämning under tävlingarna. Lisa Joulins spanska motståndare orkade inte ta sig i mål, men den spanska hejarklacken stöttade Lisa när hon utmattad kom in på slutspurten.

– Man pushar varandra, och det kan vara lite märkligt men det blir en härlig stämning, säger hon.

Vad är det som lockar dig till det här?

– Man får jobba med hela kroppen och sen är det roligt att springa i hinderbanor. Det är nästan som en vuxenlekpark, säger hon.

Siktar mot pallen i London

Lisa Joulin jobbar som PT på Sports Club i Vallentuna och flera av hennes kunder och kollegor var på plats för att heja på. Nu ska hon vila i några veckor, sen börjar hon hårdträna inför VM i London i oktober.

– De som inte tog sig i mål i helgen är så klart sjukt sugna på revansch. De är superstarka tjejer, men jag hoppas på en pallplats. Jag tog silver förra året så det är inte helt omöjligt.