Lisa Nordén siktar mot VM och kanske OS igen

Efter OS-silver, Jerringpris och Bragdguld satsar nyblivna Järfällabon Lisa Nordén högt igen. Målet är nya VM-framgångar och kanske till och med en fjärde OS-start i Tokyo 2020.

  • Publicerad 09:00, 18 feb 2018

Sedan OS-framgångarna, segern i Radiosportens stora omröstning Jerringpriset och Svenska Dagbladets bragdguld har Lisa Nordén haft några skadedrabbade säsonger. 
Nu är hon snart tillbaka efter en fotoperation och samtidigt ingår i ett nytt team – tillsammans med cyklisterna Calle Friberg och Henrik Sparr – som sponsras av managementkonsultföretaget HiQ.

”Känner ingen smärta”

– Allt ser bra ut i hälen och för första gången på länge känner jag ingen smärta. Nu är mitt fokus att försvara mitt guld i tempo-SM i cykel från i fjol, EM för halv-ironman i Danmark och därefter att ta mig till VM i höst, säger Lisa Nordén.
Samarbetet med HiQ löper över två år och minst så länge tänker den 33-åriga stjärnan fortsätta sin satsning med att vara kvar i världstoppen.

Vill att motståndarna ska bäva

– Jag vill känna att motståndarna på startlinjen ska tänka ”Åh, Lisa är här. Det här blir jobbigt”. Det här ska bli en riktigt rolig säsong, nu när kroppen redan känns bättre än på många år, säger Lisa Nordén.
Parallellt med Lisa Nordéns hårdsatsning ska teamets mountainbikecyklister Calle Friberg och Henrik Sparr, båda flerfaldiga svenska mästare, bland annat sikta på en topplacering i Cape Epic – det som kallas för mountainbikens ”Tour de France” med nästan 70 mil av cykling och 13 530 meters klättring över åtta dagar i Sydafrika.

Ungdomssatsning på gång

Team HiQ kommer även till 2019 att ha en ungdomssatsning bestående av de två talangerna Kajsa Eneroth och Joel Warrén från MTB Täby.