Lisa Nordén försvarade sitt SM-guld i tempo

Lisa Nordén från Kallhäll är inte bara bra på triathlon, utan även när det handlar om enbart cykling. Det visade hon återigen i onsdags då tempo-SM avgjordes i Skåne. Den 33-åriga triathlonstjärnan vann med god marginal och försvarade sitt SM-guld från i fjol.

  • Publicerad 09:02, 21 jun 2018

– Det känns jätteskönt, jag har stor respekt för de här tjejerna som kör, de här i toppen är heltidsproffs så att fortfarande kunna konkurrera på tempo är jättekul, säger Lisa Nordén som på cykelsadeln tävlar för Stockholm CK.

Lisa Nordén besväras inte längre av smärta i hälen och försvarade sitt guld från i fjol när årets tempo-SM avgjordes i Skåne. Foto: Niklas Wallner

Sedan OS-framgångarna, segern i Radiosportens stora omröstning Jerringpriset och Svenska Dagbladets bragdguld har Lisa Nordén haft några skadedrabbade säsonger, men efter en fotoperation är hon nu tillbaka ordentligt och siktar på först VM i höst och på längre sikt OS i Tokyo 2020.

Uppenbart är att hon är på rätt väg, åtminstone vad gäller cyklingen. Hon vann damelitklassen i tempo-SM, 30 kilometer, nästan en och en halv minut före tvåan Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna.