Täbyspelaren Lisa Carlsson, 22, gjorde 2019 VM-debut. Nu ska hon hon tillsammans med damlandslaget i innebandy jaga Sveriges åttonde raka guld.

– Det är jättekul att få ta på sig den svenska tröjan och representera Sverige i VM, säger hon.

VM spelas i år för hemmapublik i IFU Arena i Uppsala.

– Det känns bra att vi kommer att spela i Sverige då det kommer att locka mer svensk publik. Det känns kul att flera av de som står en nära kommer sitta på läktaren, säger hon.

Tufft motstånd

I år ska Sverige möta I Slovakien, Tyskland och Finland i gruppspelet – innan slutspelet drar igång. Lisa Carlsson hoppas, så klart, att laget tar hem gruppspelet trots att Finland är ett tufft motstånd.

– Slovakien är ett okej lag men vi vet att Finland går in för att vinna gruppen och det är ofta mot Finland vi kämpar om guldet, säger hon.

I år har laget tio VM-debutanter, flera av dem har Lisa Carlsson spelat med i U19-VM. Pandemin har gjort att laget inte kunnat träffas lika mycket under 2020.

– Men hösten har varit intensiv med samlingar och landskamper.

Lisa är en av dem i laget som vet vad som krävs inför ett mästerskap.

– Det handlar inte bara om att prestera på planen, utan även om allt runt om. Publiken och media som bevakar en, säger hon.

Satsar på slutspel

Alla de uttagna spelarna har länge imponerat, menar förbundskapten för Sverige Åsa Karlsson.

– Vi har en komplett mix av spelare med både rutin och nya hungriga VM-debutanter, säger hon i ett pressmeddelande.

Tidigt i år blev Lisa Carlsson ny lagkapten för Täby FC och nu jagar de slutspelet.

– Vi har gjort både bra och dåliga prestationer, vi tappade några spelare men vi satsar ändå på slutspel i år. Nu vill jag bara maxa min prestation och vara i toppform så Täby tar så många poäng vi kan, säger hon.