Så här ser årets julkort ut som Lions Club Bålsta säljer för att samla in pengar till välgörenhet. Foto: Lasse Åberg

Lions julkort är kanske viktigare än någonsin

I över 20 år har Lasse Åberg ritat julkort till Lions i Bålsta. I år gör han det igen, och trots att man inte kan jobba som vanligt hoppas välgörenhetsorganisationen på en lyckad försäljning.

  • Publicerad 09:23, 30 nov 2020

Coronans år har känts av i mångas kassor. Det gäller givetvis även hos de som sysslar med välgörenhet. Som LIons Club i Bålsta som i normala fall har synts på en mängd olika sätt.

– Vi har inte kunnat vara ute på några marknader alls. Vi brukar vara på nationaldagen, Håbo festdag och så vidare, men allt det där har ju varit inställt i år. Vi skulle ju även ha en konsert med Babben Larsson i april, men det blev också inställt, säger ordförande Ronnie Jyrell.

– Det har blivit jättelite aktiviteter. Det vi har gjort är att vi delar ut er tidning och sedan säljer vi de här korten.

Korten Ronnie Jyrell talar om är de julkort som Lasse Åberg skapat motiven till. Det i sig är ingen nyhet.

– Lasse är ju hedersmedlem i Lions Bålsta och han bidrar varje år med ett motiv som vi har till julkorten och sedan så fixar vi med vinster som olika företag bidrar med. Han har gjort det här i 22 år nu. Det är otroligt alltså och en väldigt bra hjälp för oss.

I år är korten kanske viktigare än någonsin. Än så länge har Lions ändå kunnat hjälpa olika organisationer med pengar och skänka till välgörenhet tack vare att räkenskapsåret går från juni till juli.

– Vi hade en del pengar sedan förra hösten, men det blir ju en viss eftersläpning, säger Ronnie Jyrell.

I år kommer man inte heller kunna sälja korten direkt till folk i till exempel centrum, men korten kommer att finnas att tillgå på Lions Bålstas hemsida, på deras Facebook samt även på Åbergs museum och på Direkten nere i Bålsta centrum.

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38