Linus vann JSM – slog Borg i finalen

Näsbyparks TK:s Linus Carlsson Halldin svarade för en skräll i helgens JSM i Göteborg. Han vann 16-årsklassen utan att tappa ett enda set. I finalen blev det 6–3, 7–5 mot Leo Borg, son till en viss Björn.

  • Publicerad 10:21, 10 apr 2018

– Linus har inte varit nära att vinna SM tidigare. Vi som har sett honom i hallen varje dag har också sett hans kapacitet och vetat att han inte är chanslös mot någon. Men att ta hem ett SM så här, vinna match på match, det är en sensation, säger Kenneth Bergbom, klubbchef i Näsbyparks TK.

Att något stort kunde vara på gång syntes för några veckor sedan då Linus  Carlsson halldin besegrade Sverigeettan Adam Heinonen, Växjö TS.

Linus slog Borg i finalen

I SM åkte den toppseedade smålänningen ut i kvartsfinal mot Leo Borg från KLTK. Borg tog sig sedan vidare till final, men där tog det alltså stopp mot Linus Carlsson Halldin. Att SM-guldet bärgades i en final mot just tennislegendens son känns lite extra kul medger Kenneth Bergbom.

– Absolut! Sedan är det här väldigt roligt för tränarna Stefan Åslin, Jens Jacobson och Björn Sahlin – de som gör jobbet i hallen varje dag.

SM-silver i 14-årsklassen

Ytterligare en framgång för Näsbyparks TK svarade Elwin Gauffin för i 14-årsklassen. Han vann både kvarts- och semifinal ganska enkelt, men i finalen föll han mot Uppsala TK:s Jeiden Saidizand.

– Elwin vann ju SALK Open i julas så att han skulle slåss om de ädlaste medaljerna var mer väntat. Det var ingen sensation att han gick långt, även om det så klart var en strålande insats – hela den svenska elitan var ju på plats, säger Kenneth Bergbom.

Revansch i dubbel

Nu blev det ett SM-guld ändå för Elwin Gauffin. Han vann i dubbel, tillsammans med Uppsala TK:s Henrik Bladeus, efter finalseger med 2–6, 6–4, 10–6 mot KLTK:S Gabriel Berner och Norrköping TK:s Emilio Zielkowski.