I alla åldrar dök de upp. Många fick en kram av Linnéa som stod i centrum med sin klänning skapad av couturedesignern Frida Jonsvens. Frida står, tillsammans med Maria Broström bakom kampanjen "Hon förtjänar hela himlen" (som är en låttitel av Lisa Ekdahl).

Den färgglada aktivisten Linnéa Claeson var chockad av uppslutningen.

– Jag är så otroligt glad och tacksam. Vi vill visa att kvinnor blir slagna, våldtagna och mördade inte är en kvinnofråga utan en fråga för alla som bryr sig om kvinnor.

– I morse var jag orolig att det inte skulle komma någon, lite som att bjuda hela klassen på kalas och ingen dyker upp, men så kommer flera hundra. Jag är så rörd och berörd av engagemanget.

Kan låta enkelt

Linnéa menar att män som inte ställer upp på det här våldet kan hjälpa till genom att tro på kvinnor som berättar.

– Det kan låta enkelt men det är fan så svårt när det är din bästa kompis, din brorsa, din farsa eller du själv som är den som slår. Du kan prata med dina söner om porr, känslor, samtycke, sex och att få vara en hel man och människa. Det bästa sättet att skydda våra döttrar är att uppfostra våra söner.

Det blev lite känslosamt, flera blev berörda av tillställningen.

– Jag stannade kvar efter fotograferingen och pratade och kramades med några som kände sorg och förtvivlan för sin egen skull och för nästa generation – sina döttrar och söner.

Bland de som dök upp fanns en skara välansade skägg och västar med emblem från "Bearded Villains Swedish Chapter". De ser ut att tillhöra en outlaw-MC-klubb men ligger värderingsmässigt långt ifrån dessa. Enligt de själva "ett brödraskap med skäggiga gentlemän, förenade genom respekt, lojalitet och kärlek."