Linn i Silverdal startade lokal coronahjälpgrupp

Coronaviruset sätter avtryck i Sollentuna med besöksförbud, stängda gym, inställda möten, stängda seniorträffar och tomma matbutikshyllor. Men det finns glada nyheter också. Linn Maria Wågberg från Silverdal startade en lokal hjälpgrupp på Facebook – och inom ett dygn hade den över 500 medlemmar.

  • Publicerad 08:10, 13 mar 2020

– Det blev väldigt stort gensvar, och väldigt snabbt! säger hon.

Hur kom du på den här idén?

– Jag har ju inte uppfunnit något, bara startat den här gruppen. Jag tror att vi egentligen alltid vill hjälpa varandra.

Kan efterlysa hjälp

Det var i onsdags kväll som Linn startade gruppen ”Coronahjälpen i Sollentuna” på Facebook. Tanken är att man till exempel kan efterlysa hjälp att handla varor och leverera till äldre, personer i riskgrupper eller personer i karantän.

– Du kan också erbjuda din hjälp och vad du kan hjälpa till med. Kanske kan du handla, leverera, eller hjälpa till på annat sätt. säger Linn.

En lokal kontaktmöjlighet

I gruppen kan man också förmedla viktig information eller komma med värdefulla tips.

– Det blir en lokal möjlighet att hålla kontakten och samarbeta i vårt närsamhälle i den här situationen, säger Linn.

Har du tips på andra som gör goda gärningar i coronatider? Eller gör du något själv? Hör av dig till tomas.stark@mitti.se!

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

"En prioriterad fråga"

Nyheter Thunes (M) lovar att Alliansen är fortsatt positiva Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens...lördag 23/1 9:20

Socialnämnden stöttar organisationer som stöttar

Nyheter Elva organisationer får totalt 1,8 miljoner kronor Socialnämnden i Sollentuna har beslutat stödja flera organisationer i det civila samhället som bidrar till viktig verksamhet inom socialnämndens område. Sammanlagt har 1,8 miljoner kronor fördelats...fredag 22/1 14:15