Linn i Silverdal startade lokal coronahjälpgrupp

Coronaviruset sätter avtryck i Sollentuna med besöksförbud, stängda gym, inställda möten, stängda seniorträffar och tomma matbutikshyllor. Men det finns glada nyheter också. Linn Maria Wågberg från Silverdal startade en lokal hjälpgrupp på Facebook – och inom ett dygn hade den över 500 medlemmar.

  • Publicerad 08:10, 13 mar 2020

– Det blev väldigt stort gensvar, och väldigt snabbt! säger hon.

Hur kom du på den här idén?

– Jag har ju inte uppfunnit något, bara startat den här gruppen. Jag tror att vi egentligen alltid vill hjälpa varandra.

Kan efterlysa hjälp

Det var i onsdags kväll som Linn startade gruppen ”Coronahjälpen i Sollentuna” på Facebook. Tanken är att man till exempel kan efterlysa hjälp att handla varor och leverera till äldre, personer i riskgrupper eller personer i karantän.

– Du kan också erbjuda din hjälp och vad du kan hjälpa till med. Kanske kan du handla, leverera, eller hjälpa till på annat sätt. säger Linn.

En lokal kontaktmöjlighet

I gruppen kan man också förmedla viktig information eller komma med värdefulla tips.

– Det blir en lokal möjlighet att hålla kontakten och samarbeta i vårt närsamhälle i den här situationen, säger Linn.

Har du tips på andra som gör goda gärningar i coronatider? Eller gör du något själv? Hör av dig till tomas.stark@mitti.se!

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flicka knivhögg sin faster efter bråk om pannkakor

Nyheter Fastern fick fly in till granne där hon ringde polisen En tonårsflicka har dömts för misshandel och olaga hot efter att hon hotat, bitit och knivhuggit sin faster i armen.lördag 28/11 8:15

Mellanstadiet på Kärrdalsskolan stänger i nästa vecka

Nyheter Sjukfrånvaro på nära 50 procent i personalen I nästa vecka är det distansundervisning som gäller, åtminstone måndag–onsdag, för mellanstadieeleverna på Kärrdalsskolan. Det beslutade utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) i dag....fredag 27/11 16:19