Linn Maria Wågberg. Hon har skrivit två böcker, senast "Ett sorgkantat mirakel" som kom ut våren i fjol. Nu kan hon få berätta sin historia i Sommar i P1. Foto: Tomas Stark

Linn från Sollentuna kan bli Lyssnarnas Sommarvärd

Drygt 450 bidrag har kommit in. Nu är åtta slutkandidater utsedda och det är lyssnarna som får avgöra vem som blir Lyssnarnas Sommarvärd 2022. En av kandidaterna är Linn Maria Wågberg från Silverdal som berättar om ett sorgkantat mirakel.

  • Publicerad 05:57, 12 maj 2022

Den som blir Lyssnarnas Sommarvärd kan förvänta sig en omvälvande tid framöver.

Linn Maria Wågbergs son Leo var med om en svår kanotolycka i juni 2015. Han överlevde mirakulöst men mycket förändrades för Leo och för familjen, och blev inte alls som det var tänkt.

I två böcker har Linn Maria Wågberg berättat om händelsen och om familjens sorg.

– Mycket är allmängiltigt med att vara med om något sådant här. Vi kan inte älska utan att riskera att förlora. Det ingår i livet, vi kommer inte undan. Vi måste lära oss att förhålla oss till det. Att sörja är att fortsätta älska det man har förlorat, sa hon när Mitt i träffade henne för ett drygt år sedan.

Linn Wågberg om sitt eget sorgkantade mirakel

Rösta senast den 22 maj

Nu kan hon alltså bli Lyssnarnas Sommarvärd i P1 2022. Röstningen pågår fram till den 22 maj på Sommar i P1:s hemsida.

Det är sextonde året i rad som lyssnarna kan rösta fram sin favorit till Lyssnarnas Sommarvärd.

– Den som blir Lyssnarnas Sommarvärd kan förvänta sig en omvälvande tid framöver. Deras berättelser får ofta stort genomslag och sprids som ringar på vattnet även långt efter sändning, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

De åtta finalbidragen finns för lyssning på http://sverigesradio.se/sommar – där finns även information om hur man röstar.

Vem som blir Lyssnarnas Sommarvärd avslöjas 31 maj. Lyssnarnas Sommar släpps sedan som podd och sänds i P1 den 13 juli.

Brottsoffer nekas ersättning på grund av sitt eget beteende

Nyheter Spottade på gärningsmannen En ung man utsattes för misshandel i Rotsunda i mars i fjol. Nu har mannen nekats ersättning från Brottsoffermyndigheten. Orsaken är att han spottade på gärningsmannen innan misshandeln.fredag 27/5 11:19