”Småstaden” har premiär. Foto: TV4

Lindholmens berömda trio i ny serie: ”Drömproduktion"

Trion i IJustwantTobeCool har länge legat högt på Youtube – men tar i helgen steget in på tv-marknaden. Då börjar deras serie ”Småstaden” visas på TV 4.

  • Publicerad 16:11, 24 aug 2017

– Det känns jävligt häftigt, det här är vårt största projekt någonsin. Vi började bara med att göra små sketcher i Lindholmen och har utvecklats med Youtube och att göra SVT play-säsonger, säger Joel Adolphson.

Han är en del av trion som består av honom själv och kusinerna Emil och Viktor Beer, som började göra filmer när de hade tråkigt i den lilla Vallentunaorten.

Den nya serien är producerad av Felix Herngrens produktionsbolag FLX, och har en Oscarsnomineras regissör i och med Patrik Eklund.

– Det är en stor drömproduktion, det är häftigt att få jobba med så många människor och ett stort team, säger Joel.

Serien bygger på livet i en småstad där politikerna roffat åt sig alla pengar från folket och affärerna klappar igen. Till slut blir det vaktmästaren som via en abrovink får gå in som kommunalråd.

– Emil Beers rollfigur blir kommunalråd och alla problem faller på hans axlar, förklarar Joel.

Felix Herngren är med i en biroll i varje avsnitt och att hans bolag producerat serien ger Lindholmen-trion en del hopp.

– De har producerat Solsidan och Hundraåringen, stora svenska succéer. Det är häftigt, det bäddar för succé.

Är det Lindholmen som är ”småstaden”?

– Eh, Emil och Viktor, har vi inspirerats av Lindholmen? Naej, vi är ju uppvuxna i Lindholmen, det är det närmaste småstad vi upplevt. Men i och med att det är en fiktiv stad så ger varje avsnitt utrymme för en ny sak. Lite som i The Simpsons.