De tre banorna har versacourt som underlag – ett slittåligt plastunderlag som släpper igenom regn. Foto: Henrik Lindstedt

Liljeholmen får tre nya padelbanor

Snart får den ödsliga parkeringen vid Liljeholmshamnen mer liv. Den 15 maj öppnar tre nya padelbanor här. "Vi tror att vi kan vara med och lyfta det här området", säger Oscar Bjers, vd för We Love Padel.

  • Publicerad 06:30, 5 maj 2022

På bara några år har padelsporten blivit stor i Sverige, och banor poppar upp lite varstans. Nu finns de också vid Liljeholmshamnen. Den 15 maj öppnar tre utomhusbanor på den stora parkeringen, som oftast är så gott som tom.

Bakom banorna står bolaget We Love Padel, som hyr marken av Apcoa Parking.

– Vi tror att vi kan vara med och lyfta det här området. Vi skapar en fin miljö med sittplatser runt banorna och vill gärna vara kvar på lång sikt, säger vd:n Oscar Bjers.

Oscar Bjers startade We love Padel i augusti 2020. Nu har man utomhusbanor på 19 platser runt om i landet. I Stockholm etablerade man sig först i Sickla. Sedan har Flaten och Kungens kurva tillkommit, och nu alltså Liljeholmen.

– Vi vill att människor ska ha nära till padelbanorna. Nu slipper Södermalms- och Liljeholmsbor ta bilen när de ska spela, säger han.

Oscar Bjers, vd för We Love Padel. Foto: Pressfoto

Bokningsbara banor

Nu finns visserligen redan padelbanor på ganska nära håll, vid Vintervikshallarna. De är gratis och går inte att boka i för väg. De tre banorna vid Liljeholmshamnen ska bokas och kostar en slant (300 kronor i timmen dagtid och 450 kronor kvällstid att dela på för alla spelare).

Öppettiderna blir klockan 7–22 alla dagar i veckan, så både morgonmänniskor och kvällspigga har chans på tider som passar dem. Prognosen är att många är intresserade.

– Den främsta orsaken till att padel blivit så populärt är att det är lätt att börja. Det är enkelt att få bollen över nätet, säger Oscar Bjers.

De nya padelbanorna, sedda från Liljeholmsbrons fäste. Foto: Henrik Lindstedt

Sa upp sig från Apple

Själv var han tennisspelare i många år innan ett diskbråck satte stopp. Då gick han över till padel, som är mjukare för kroppen. Han blev snabbt biten och startade We Love Padel för att vara med och sprida sporten. I april tog han ännu ett steg. Efter 20 år som vd för Apple i Norden sa han upp sig för att kunna ägna sig helt åt företaget.

– Jag är 57 år så det känns väldigt bra att få kombinera mitt jobb med min hobby under den senare delen av mitt yrkesliv. Det är lustfyllt, säger han.

Invigning den 15 maj

Den 15 maj blir det invigning av de tre banorna vid Liljeholmshamnen klockan 9–17.

På förmiddagen erbjuds gratis träningar och tips.

På eftermiddagen blir det drop in Padel Americano.

Källa: We Love Padel

Visa merVisa mindre

Andra padelbanor i Hägersten-Älvsjö

Padel United i Älvsjö. Sex inomhusbanor på Varuhusvägen 16. Ska bokas.

Vintervikshallarna. Tre banor utomhus på Vinterviksvägen 10. Gratis. Går ej att boka.