Lidl öppnar ny butik i Masmo

Snart är den tomma lokalen som Mälarvik lämnade efter sig fylld igen. Här ska nämligen Lidl flytta in under försommaren 2019.

  • Publicerad 07:00, 29 okt 2018

Äntligen börjar det hända saker i Mälarviks gamla lokaler i Masmo. Efter att lokalen stått tom i flera år är det nu klart att Lidl öppnar butik där.

Lidl öppnar ny affär i Masmo. Foto: Anna Z Ek

– Just nu pågår det en omfattande ombyggnation. Vi beräknar öppna butiken någon gång under försommaren nästa år, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl.

Butiken kommer vara på 1300 kvm och vara en standardaffär, det vill säga en som säljer både mat och Lidls övriga sortiment.

– Platsen är en bra knutpunkt. Många rör sig naturligt med bil vid Botkyrkaleden och Glömstavägen och det passar oss ypperligt då vi anstränger för att inte skapa ny trafik i de områden som vi finns, säger Jonas Strömvall.

Lidl öppnar ny affär i Masmo. Foto: Anna Z Ek

Matbutik ger mer folk till området

Företagare i området är mycket positiva till Lidls etablering.

– Vi ser jättepositivt på det så klart. Allting som tillför folk i området är bra. Efter att Mälarvik försvann har lokalerna stått tomma. Jag vet att det har funnits flera spekulanter men det har inte blivit någon som flyttat in. En matbutik är det bästa som kunde hända för vår del. Det här är ju ett mini-centrum och det är inte kul när 25 procent står tomt. Jag tror att det här kommer till nytta för alla i området, säger Jimmy Johansson, butikschef på affären Intropris.

Restaurangen Spinaci ligger vägg i vägg med den kommande Lidlbutiken och även de är positiva till den nya grannen.

– Vi tycker det är jättekul för att det har stått tomt där länge. Det kommer drar in folk till oss alla. Det här är ett område där det inte händer så mycket så det behövs verkligen en större matbutik, säger Liliane Ramia ägare till Spiniaci.