Jan Sjöberg startade Lidingösidan 2004. Foto: Mostphotos

Lidingösidan lägger ned

Jan Sjöberg som har drivit Lidingösidan ideellt sedan starten 2004, har bestämt sig för att sluta. – Det är dags att njuta av pensionen lite, säger han.

  • Publicerad 16:37, 17 sep 2018

Lidingösidan startades 2004 av Jan Sjöberg som bott på ön sedan 1978. Han driver sidan ensam och skriver om aktuella händelser på ön.

– Det förs debatter på sidan och jag skriver om politik och sånt som händer här, så jag kan tänka mig att det är flera som tycker att det är tråkigt. Jag tror att många på Lidingö tänker att det inte händer så mycket här. Det var en av anledningarna till att jag startade sidan, för att visa att det faktiskt händer saker på Lidingö. Det bor ju nästan 50 000 personer här, säger han.

Dags att koppla av

Efter 14 år har det nu blivit dags för ett nytt kapitel för Jan Sjöberg. Den 31 december stänger han ned sidan, som har runt 3000 besökare om dagen.

– Jag har hållit på i så många år så det får räcka. Framförallt ska jag sluta tänka på det 24 timmar om dygnet. Det ska bli skönt att bara få koppla av lite och njuta av pensionen, säger han.

Flera intresserade

Efter att Jan Sjöberg tidigare i år flaggat för en förändring på sidan har flera hört av sig med förslag.

– Det har hört av sig folk som kanske vill ta över och se till att sidan får en fortsättning, säger Jan Sjöberg.

Han säger att det bästa vore om de skapar en helt ny sida, men att den fortfarande skulle handla om Lidingö.

– Då behöver inte jag reta upp mig på hur den ser ut, så det är inte så tokigt att de som ta över gör på ett friare sett, säger han.