Sandra Teresa Molander gör smycken till förmån för elefanter. Foto: Läsarbild Privat

Lidingödesigners smycken ska rädda elefanter

Sandra Teresa Molander vill hjälpa elefanter med armband som säljs av en hjälporganisation. Pengarna ska användas till utbildning och utredningar av tjuvjakt. – Alla kan göra något för att göra världen bättre, säger hon.

  • Publicerad 07:53, 25 okt 2018

Smyckesdesignern Sandra Teresa Molander från Lidingö har har gjort ett mor och dotterarmband med ett speciellt syfte. En del av pengarna som smycket drar in skänks till organisationen Peace Parks Foundation. De jobbar för att stoppa problemen med tjuvjakt på elefanter i södra Afrika, enligt organisationen dödas 20.000 elefanter per år till följd av illegal jakt.

– Vi hittade varandra på Instagram. Jag har alltid varit engagerad i djurfrågor, säger Sandra Teresa.

Inspirationen var relationen mellan mor och dotter

Resultatet av samarbetet som inleddes blev de två armbanden med en liten guldpläderad elefantberlock på, ett större och ett lite mindre – för mor och dotter. De säljs i ett set och ska hylla den livslånga relationen mellan mor och dotter som finns både hos människor och elefanter.

Pengarna för armbanden ska gå till utbildning av parkvakter i nationalparker, utredning av jaktbrott och påverkansarbete.

– Det finns så mycket man skulle behöva göra bättre i värden och alla kan göra något, oavsett om man jobbar med smycken eller något annat, säger Sandra Teresa Molander.