Lidingöbon Alice Boman släpper ny musik

Lidingöbon Alice Boman ger sig ut på turné med ny musik. På fredag kommer hennes nya skiva ”Dream On” och redan på tisdagen släpps singeln ”Everybody Hurts”. – Den här sången handlar om att bli bortvald och hur det kan få dig att ifrågasätta dig själv, säger hon.

  • Publicerad 13:24, 14 jan 2020

Det är många som vill se och höra artisten Alice Boman, bosatt på Lidingö.

Nu ger hon sig ut på Europaturné med ny musik.

Sålde slut på Dramaten

I april är hon tillbaka i Sverige och Stockholm och ska då ge två konserter på Dramaten, 4 och 5 april. Konserten 4 april är extrainsatt då den som först annonserades snabbt sålde slut.

– Känns otroligt fint att få göra två kvällar på Dramaten. Jag ser fram emot dessa kvällar väldigt mycket,  säger Alice Boman i ett pressmeddelande. 

Spelas i kända tv-serier

Alice Bomans känsliga och litet sköra singer-songwritermusik har blivit mycket uppmärksammad och har gillats av många kritiker. Hennes musik har hörts i TV-serier som Transparent, Wanderlust, 13 Reasons Why och Gösta.

På den nya skivkan har hon samarbetat med producenten Patrik Berger. Han har även jobbat med stora namn som Robyn, Icona Pop och Lana Del Rey.

Promenixar längs Kyrkviken

32-åriga Alice Boman är uppvuxen i Malmö men har bott på Lidingö under flera år

”Att flytta ut hit från innerstaden var en nyttig grej – att kunna välja när man vill vara i city är bra för … huvudet och det jag jobbar med. Jag trivs här, fast det händer att jag sitter och undrar om jag ska flytta till Skåne igen”, säger hon i en stor intervju i DN.

Favoritpromenaden går enligt tidningen längs Kyrkviken.

Första skivan

Den nya låten, ”Everybody Hurts” handlar om hjärtesorg.

Alice Boman om ”Everybody Hurts”:

– Den här sången handlar om att bli bortvald och hur det kan få dig att ifrågasätta dig själv. Jag tänker att en av våra största rädslor är just att bli avvisad. Samtidigt ville jag ändå göra låten lite uppmuntrande trots temat. En påminnelse om att vi alla blir sårade ibland, säger hon i ett pressmeddelande. 

Skivan ”Dream On”, som släpps på fredag är hennes första fullängdsalbum.