Domen meddelades i Stockholms Tingsrätt på fredagsförmiddagen. Foto: arkivbild

Lidingöbo frias i Allrahärvan

Allra använde 170 miljoner kronor av spararnas pengar för att köpa värdepapper. Grundaren Lidingöbon Alexander Ernstberger åtalades för bland annat grovt mutbrott. Nu frias han i tingsrätten.

  • Publicerad 11:34, 31 jan 2020

På fredagsförmiddagen meddelades att Lidingöbon och grundaren av pensionbolaget Allra, Alexander Ernstberger frias från alla anklagelser i en ekonomisk härva där Allras ägare anklagades för att flytta pengar från pensionsspararna till sig själva genom en mutaffär med en mäklarfirma.

Detta rapporterar bland andra SVD Näringsliv.

För den påstådda muthärvan åtalades Lidingöbon Alexander Ernsberger för bland annat grovt mutbrott och grov trolöshet mot huvudman. Åklagaren yrkade på sju års fängelse, skriver tidningen.

Ytterligare tre personer åtalades David Persson Rothman, medgrundare till Allra,  en före detta tidigare förvaltningschef  på bolaget och en tidigare direktör på mäklarfirman Oak Capital som enligt åtalet tagit emot mutor.

Men efter en rättegång i Stockholms som höll på sedan oktober förra året meddelas idag att alla åtalade helt frias från alla anklagelser.

Pensionsmyndighetens skadeståndskrav på cirka 170 miljoner kronor avslås.