Lidarallyt blev en succé

Det var bra drag i premiärupplagan av Lidarallyt där 25 deltagare tävlade i elrullstolar. Arrangörerna var så nöjda att de nu planerar att starta rallyn på fler platser i Sverige.

  • Publicerad 08:00, 26 okt 2018

Lena Karlsson blev historisk i söndags. Hon segrade nämligen i premiärupplagan av Lidarallyt, tävlingen där deltagarna kör elrullstolar.

– Allt gick jättebra och vi hade 25 deltagare som körde en terrängbana på cirka 400 meter, säger arrangören Sven-Erik Lundkvist.

Några hade med sig egna elrullstolar, annars gick det att låna en på plats. Det gjorde vinnaren Lena Karlsson som annars är gående. Startfältet var mixat med rullstolsbundna och gående, och alla tävlade på lika villkor.

Ewa Rehnström gasar för fullt i Lidarallyt. Foto: Privat.

Flera av de som ställde upp var i första hand på plats för att springa Lidaloppet, och passade då på att även prova att köra elrullstol.

– Toppfarten för elrullstolar är 20 kilometer i timmen, säger Sven-Erik Lundkvist som också berättar att Lidarallyt klarade sig utan olyckor eller omkullkörningar.

Lundkvist fick blodad tand efter söndagens rallypremiär och har redan bokat den 20 oktober 2019 för ett nytt rally i Lida.

– Och nu diskuterar vi att arrangera liknande rallyn på fler platser i landet.