Klapp. Det är inte första gången Liam Sjöberg syns i tv. Han debuterade redan som 8-åring. I framtiden siktar han på en huvudroll. Foto: Simon Rehnström

Liam från Bollstanäs jagar tjuvar i tv

Ena dagen jagar han tjuvar och banditer i den fiktiva staden Krimsta City. Andra dagen tillbringas i klassrummet på Grimstaskolan. 13-åriga Liam Sjöberg gör succé i SVT:s barnprogram "Agenterna".

  • Publicerad 06:15, 27 dec 2021

Jag blev jätteglad.

Nu är han klar för en ny säsong av det populära detektivbarnprogrammet.

– Det känns jättekul, säger Liam Sjöberg.

Han trodde först att han inte skulle få vara med en säsong till, men så fick han ett samtal.

– I somras hörde de av sig till mig och frågade om jag ville vara med i en ny säsong. Jag blev jätteglad!

"Gjort en egen tvist"

Nu pågår inspelningen av de nya avsnitten. Förra säsongen när allt var nytt gjorde Liam endast det han blev tillsagd av produktionen. Nu känner han sig mer säker och vågar ta ut svängarna i sitt skådespeleri.

– Den här gången har jag utvecklat lite vad de säger och gjort en liten egen tvist.

Inspelningstider innebär också en hel del manusstuderande, något som kan vara svårt, men inte för Liam. Han brukar öva på manuset kvällen före inspelning.

– På grund av min dyslexi har jag det lite svårt i skolan, men att öva manus funkar bra för mig.

Agent. Liam Sjögren är redo att lösa fall i Krimsta City. Foto: Svt/Baluba

Siktar på huvudroll

Det är inte första gången han syns i tv-rutan. Som 8-åring var han med i SVT:s mini-idol Supershowen. När Mitt i träffade Liam då 2016, hade han drömmar om att vara med i Melodifestivalen, Eurovision och Idol, samt uppträda på stora arenor så som Globen. Nu ser hans framtidsdrömmar annorlunda ut. Hans mål är att nämligen fler skådespelarroller och till slut få en egen huvudroll i en Netflix-serie.

– Men det händer fortfarande att jag står vid spegeln och sjunger. Så det finns fortfarande liten dröm om Globen, säger han.

Han tar dock det lite försiktigt med skådespelarkarriären just nu då han behöver satsa på skolarbetet nu när han går i sjunde klass. Att förena inspelningsdagar och skolarbete är inte det lättaste, menar han.

– Nu måste jag satsa lite på skolan så jag tar ett steg i taget. Förra året låg jag lite efter i skolan men det här året har det gått bättre.

Förutom skådespelarplanerna har han även en dröm om att arbeta som polis.

– Jag har velat bli polis sedan jag var liten, så jag vill kombinera de två sakerna. Man får ju inte alltid skådespelarroller.

Tror du att din roll i Agenterna kan hjälpa dig i framtiden som polis?

– Nä jag vet faktiskt inte. Allt är väldigt tillgjort. Det är ju barnprogram, säger Liam Sjöberg och skrattar lite.

Veteran. Trots sina 13 år är Liam Sjöberg van vid att synas i tv-rutan. Han gjorde debut som 8-åring i Supershowen i SVT. Foto: Svt/Baluba

På set. Här pågår inspelning av den nya säsongen av Agenterna. Foto: Anna Wikerman

Plugg. Liam Sjöberg har en liten annan vardag än de flesta i hans ålder. När han inte befinner sig på Grimstaskolan så gör han sig redo för att lösa brottsfall i SVT:s barnprogram Agenterna. Foto: Simon Rehnström

Liam Sjöberg

Ålder: 13 år.

Bor: Bollstanäs.

Familj: Mamma, pappa, bonuspappa, bonussyster och bonusbrorsa.

Skola: Grimstaskolan.

Aktuell: Medverkar i SVT:s programserie Agenterna.

Fem snabba:

Pizza eller hamburgare

SO eller matte

Melodifestivalen eller Idol

Katt eller hund

Show eller skådespeleri

Visa merVisa mindre

Det här är Agenterna

Agenterna är ett barnprogram på SVT som handlar om den fiktiva staden Krimsta City, där det händer massvis med brott. Stadens brottslingar har tagit över gatorna, så att ingen går säker. Därför har Agent V, som spelas av Jonas Leksell, har begärt förstärkning. Tolv barn, i grupper om tre, har därför kallats in för att hjälpa honom att lösa fallen i stan.

Källa: SVT