Leos lekland. Foto: Mostphotos

Leos lekland öppnar sina fem lekland i Stockholm igen

I dag, måndag, öppnar Leos lekland sina samtliga 50 lekland i Norden och Tyskland igen. Men nya regler gäller med ett nytt bokningssystem för att ha kontroll på antal besökare. I Stockholms län är det fem lekland som får öppna igen.

  • Publicerad 05:06, 22 jun 2020

Tidigare i våras stängde Leos lekland samtliga sina lekland i Norden och Tyskland på grund av coronapandemin.

– Inget företag klarar noll i intäkter så just nu handlar allt om att stoppa blödningen och överleva, sade vd:n Joakim Gunler till Dagens industri.

Hela personalstyrkan permitterades.

Öppnade i Norge i onsdags

Men i dag, måndag, öppnar leklanden i Sverige, Finland, Danmark och Tyskland igen. Redan i onsdags öppnade leklanden i Norge. 

Leklanden i Stockholm finns i Täby, Bromma, Barkarby, Kungens kurva och i Länna.

Leos lekland öppnar sina lekland igen. Foto: Leos Lekland/Pressbild

Ett nytt bokningssystem på hemsidan har införts där man får förboka sitt besök. På så sätt ska Leos lekland få bättre kontroll över mängden besökare vilket ska innebära en trygghet för samtliga besökare i att det inte blir överfullt.

Personalen går nu tillbaka till att jobba full tid. När det gäller ledningen valde vi att använda permitteringar istället för att gå ner i lön när möjligheten erbjöds, säger Anders Forssten, marknadschef på Leos lekland till Mitt i.

Året började bra

Enligt bokslutet omsatte Leos lekland 595 miljoner kronor under 2018, enligt Dagens industri, och bolaget gjorde en vinst på 92 miljoner kronor.

Prognosen för 2020 var att passera 700 miljoner kronor i omsättning och året hade börjat bra med fler besökare än någonsin i januari och februari och god lönsamhet, enligt tidningen, innan coronapandemin slog till.

Leos lekland stängde sina lekland tidigt i våras till följd av coronapandemin. Foto: Leos lekland/Pressbild.