SEGRAREN. Lena Törner utsågs till ”Småföretagarnas favorit 2015” i Solna och Sundbyberg. Lena Törner driver Sundbybergsföretaget MacoMedia AB. Hon driver även affärsnätverken Matrona och Patrona.

Lena Törner blev företagarnas favorit

Det är oftast de stora bolagen som får rubriker – men Solnas och Sundbybergs näringsliv vilar på en grund av tusentals små och medelstora företag. I onsdags träffades närmare 200 av de lokala företagarna på eventet Mitt Företag för att inspireras, byta kunskaper och bolla idéer.

  • Publicerad 13:00, 17 apr 2015

I Solna finns totalt cirka 9 000 företag, i Sundbyberg runt 4 000. En klar majoritet av företagen kan betecknas som små eller medelstora.

– Det små företagen är otroligt viktiga för Solnas näringsliv, säger näringslivschefen Åsa Bergström.

Både Solna och Sundbyberg rankas år efter högt upp när det gäller att utse företagsvänliga kommuner. Sundbyberg blev Årets Tillväxtkommun 2014 och Solna har utsetts till landets företagsvänligaste kommun sju år i rad.

I båda kommunerna fortsätter antalet nyregistrerade företag att öka kraftigt.

– Solna och Sundbyberg är bra positionerade i tillväxtregionen. Men det är också viktigt att möta företagen på deras egen plan, att vara lyhörda och lyssna till deras önskemål, säger Sharif Pakzad, näringslivschef i Sundbyberg.

Under eventet avgjordes även ”Småföretagarnas favorit 2015”. Företagarna har själva fått nominera och rösta på de företagare som de anser förtjänar extra mycket uppmärksamhet.

Lena Törner blev årets vinnare i Solna och Sundbyberg. Hon driver Sundbybergsföretaget MacoMedia AB. Hon har även startat affärsnätverken Matrona och Patrona.