Lena Kärnek Hultenberger kallade till sig golfpersonalen som fyllde upp dunkar med vatten. Foto: Läsarbild Privat

Lena stoppade glöden från att ta fart

Lena Kärnek-Hultenberger släckte en glödbädd, som hade kunnat bli en stor markbrand i skogen vid nians golfhål på Djursholms golfbana. –Jag kände att det luktade rök och såg att det var något uppe i skogen och gick dit, säger Lena Kärnek.

  • Publicerad 11:55, 1 aug 2018

Under måndagsmorgonen var det nära att en markbrand bröt ut i skogen vid det nionde hålet på Djursholms golfbana. Tack vare Lena Kärnek Hultenberger från Djursholm, som var ute och gick med hunden, blev det inte så mycket med det som hade kunnat bli en markbrand.

– Jag gick in i skogen och såg att det glödde i marken, var väl ungefär tre kvadratmeter. Jag ringde min man och hämtade några från golfklubben som kunde hjälpa till att släcka branden, säger Lena Kärnek Hultenberger

Efter en stund kom hennes man och några från golfklubben. De hade med sig stora dunkar med vatten och kunde släcka glöden.

– Det var tur att jag upptäckte glöden, annars hade det kunnat gå illa, säger hon.

Personalen på golfklubben är glada och tacksamma över Lenas insats.

– Vi var där och hjälpte till med släckningen. Det hade kunnat börja brinna och då hade det inte varit kul. Men vi är oerhört tacksamma för att hon hörde av sig till oss, säger Thomas Nilsson, klubbchef på Djursholms golfklubb.