Glasrutan kan ha slagits sönder natten mot måndagen eller tidigt på morgonen. Foto: Läsarbild privat

Leksaksbutiken tvingas hålla stängt efter inbrott

Betalsystemet stals och rutorna sparkades sönder. Nu tvingar leksaksbutiken på Stockholmsvägen hålla stängt efter inbrott på måndagen. – Vi är deppiga idag. Förstår inte varför man gör inbrott i en leksaksaffär, säger Anne Stampe som driver butiken.

  • Publicerad 16:32, 24 sep 2018

Det var på måndagseftermiddagen som Anne Stampe fick reda på att någon gjort inbrott i hennes butik, Muntra Barn som ligger på Stockholmsvägen.

– Det var chockartat, säger hon.

Någon hade sparkat sönder fönsterrutan i dörren och stulit butikens betalsystem – en kontantlåda och en specialkonfigurerad ipad.

Därför tvingas butiken nu vara stängd i ett par dagar.

Investeringar efter inbrottet hård smäll

– Jag förstår inte varför man gör inbrott här. Vi är en leksaksaffär. Det är inte så mycket pengar här. Vi är småföretagare, nya glasrutor är en stor investering för oss och samtidigt förlorar vi  öppettider. Det är är förjävligt, säger Anne Stampe.

För att få veta mer inbrottet ber hon nu om Lidingöbornas hjälp med iakttagelser för att få veta mer om vad som skett. En film som hon lagt upp i en lokal Facebookgrupp har redan gett resultat.

– Vi har fått reda på saker som gör att vi vet när inbrottet skedde. Vi är tacksamma för alla iakttagelser från vår butik  innan 7.45 på måndagsmorgonen, då vet vi att rutan var trasig.