Leif-Ivan Karlsson säljer lyxvillan i Tullinge

Leif-Ivan Karlsson ska sälja sin lyxvilla med utsikt över Tullingesjön. Med villan följer mark han planerat att bygga bostäder på. För den nätta summan 49 miljoner kronor ingår också möbler med bladguld som han uppger att bara han och Saddam Hussein köpt.

  • Publicerad 14:09, 19 sep 2018

Någon mäklarannons finns ännu inte ute. I stället var det Expressen som först avslöjade att Tullingebon och tv-kändisen Leif-Ivan Karlsson går i säljtankar.

– Det här huset är lite för mycket för två personer och dessutom är vi bara här på sommarhalvåret. Man blir ju äldre och vi vill komma närmre barnen i Mariefred. Vi tänker oss en enplansvilla för att slippa belasta knäna i trappor, säger han.

Vid bryggan ligger racerbåten Leif-Ivan berättar att en del Tullingebor klagat på. Foto: Leif-Ivan

Det stora huset som ligger invid Tullingesjön i Botkyrka kallas Örnberget efter platsen det ligger på. På en balkong tronar också en prydnadsörn. Leif-Ivan siktar på att sälja huset och marken omkring det för 49 miljoner kronor.

– Det är cirka 18 000 kvadratmeter mark. Och jag tänker att man har möjligheten att bygga ett 40-tal bostadsrätter här i framtiden.

Leif-Ivan Karlsson har drivit sina företag från villan i Tullinge. Han har flera företag registrerade i Botkyrka. Foto: Leif-Ivan.

Men han öppnar också för att bara sälja enbart villan eller hyra ut den. I köpet ingår möbler i bladguld som Leif-Ivan Karlsson uppger att det bara är han och Saddam Hussein som köpt.

–  Men vill inte köparen ha dem får möblerna gå till bilmuseumet som en liten turistattraktion, säger Leif-Ivan Karlsson som driver ett museum med gamla amerikanska bilar i Bovallen i Tumba.

Leif-Ivan i en Cadillac i museumet på Finkmossevägen i Tumba. Här är inget till salu. På våning tre finns också en café- och festlokal som precis som resten av huset är dränkt i nostalgi.

En del av bohaget kommer att gå till välgörenhet när de flyttar.

– Istället för att kasta de fina saker så ger vi dem till uteliggare och härbärgen. Så att pengarna kan gå till mat och annat. Det gör vi av vårt hjärta, säger Leif-Ivan Karlsson.

Leif-Ivan Karlsson hyllar tiden som boende i Botkyrka.

– Det har varit fantastiska år, men vi har bara använt en liten del av huset som bodel. Och vi är bara i Sverige på sommarhalvåret sedan 33 år tillbaka,, säger han.

Örnberget som en örn skulle se det. Foto: Leif-Ivan

Nu ser han fram emot ett mindre boende närmre Mariefred. Det finns dock vissa krav.

– Vi behöver sjötomt med en brygga för vår illalåtande racerbåt. De brukar skriva i Tullingegruppen och klaga på när jag kör. Det är lite roligt, säger Leif-Ivan Karlsson och skrattar.