Lättnad i Farsta efter att hotfull man greps

Polisen grep i helgen den man som misstänks ha begått ett flertal brott i området kring Farstanäset och Magelungen senaste tiden – och som skrämt upp många Farstabor. – Jag blev jättelättad, säger Susanne som har kolonistuga på Farstanäset

  • Publicerad 10:15, 25 jun 2018

Det var i lördags morse som polis larmades om ett pågående inbrott i koloniområdet på Farstanäset.

Polisen satte in hundpatrull och lyckades gripa den misstänkte gärningsmannen.

Farstapolisen uppger på Facebook att den gripne är samme man som misstänks ligga bakom en serie av brott i området kring Farstanäset och Magelungen under försommaren.

Stugägare lättade efter gripandet

I koloniområdet på Farstanäset möttes beskedet med lättnad.

– Det är många som inte vågat vara här. Själv brukar jag ofta sova i min stuga men det har jag inte gjort nu. Det här har påverkat oss jättemycket. Det är många i Farsta som varit rädda för att vistas i området, säger stugägaren Susanne.

Polisen har ifrågasatts

Polisen har redan tidigare gått ut med att de vetat vem den misstänkte mannen är. Att gripandet har dröjt har väckt stor frustration i Farstaområdet.

Flera personer har hört av sig till Mitt i Söderort och ifrågasatt polisens arbete. Även i sociala medier har det skrivits långa trådar om den våldsamme mannen.

Efter gripandet bekräftar Farstapolisen att de sedan länge känt till mannens identitet. ”Men han har av olika anledningar inte gått att få bakom lås och bom”, skriver de på Facebook.

Mannen, som är i 40-årsåldern, häktades på tisdagen av Södertörns tingsrätt, misstänkt för tre fall av inbrott i kolonistugor. Polisen utreder samtidigt om han kan knytas till flera brott.

– Det finns ytterligare ärenden som vi jobbar med och som gäller annan brottslighet, säger kriminalinspektör Ulf Hoffmann.