NYANSTÄLLDA. Nytt bokoncept ska locka fler nyanställda till Väsby. Foto: Väsbyhem

Lättare få bostad i Väsby för nyanställda

Nu kan nyanställda i Väsby, som rekryteras från annan ort, lättare få bostad.

  • Publicerad 14:00, 4 jul 2022

Vi vill bidra till samhällsnyttan på detta sätt också.

Det är det kommunala bostadsbolaget Väsbyhem, i samarbete med Stena fastigheter, Rikshem och Tillväxt Väsby, som lanserar tjänsten TjänsteBo.

2–3 bostäder per år kommer att öronmärkas för nyanställda. Med tjänsten får lokala företag större möjlighet att anställa kompetens från andra delar av landet, eftersom man då kan erbjuda nyanställda en bostad.

Med konceptet vill man förenkla för företag att växa i kommunen och på så sätt bidra till ekonomisk tillväxt. Detta är tänkt att på sikt även bidra till att fler Väsbybor får jobb. 

– Det känns fantastiskt att sjösätta konceptet. Genom det möjliggör vi för fler att kunna locka kompetens till Upplands Väsby och samtidigt uppmuntra arbetsgivare i Väsby att skapa fler sysselsättningsmöjligheter till våra redan befintliga kommuninnevånare. Vi vill bidra till samhällsnyttan på detta sätt också. Det känns viktigt för oss på Väsbyhem, säger Lotten Kihlström, kundservice- och uthyrningschef på Väsbyhem, i ett pressmeddelande.

Så funkar det

TjänsteBo går till så att företaget, som är stationerat i Upplands Väsby kommun, hyr bostaden under ett år. Kontraktet kan sedan överlåtas på personen som bor där förutsatt att krav för uthyrningen är uppfyllda och att anställningen vid den tidpunkten har gått över till en tillsvidareanställning.

För att kunna ta del av TjänsteBo behöver även en rad andra kriterier kunna uppfyllas; bland annat så behöver den anställda ha varit folkbokförd på en adress utanför Stockholms län det senaste året innan ansökningsdatum.

Källa: Väsbyhem

Visa merVisa mindre