Grund- och förskolenämnden beslutade den 22 september att det kommunala nattiset Nattugglan, som bedriver omsorg på obekväm arbetstid, ska finnas kar tillsvidare.

https://www.mitti.se/nyheter/planen-nattugglan-blir-kvar-i-handen/repuih!ZE@pOGV7rnOhlhGKUwIDXg/

Kommunen har inte kunnat hitta något privat alternativ som kunde ta över när Nattugglan skulle läggas ner och nu blir nattiset kvar.

– Det känns helt fantastiskt, strålande. Särskilt för all personal och föräldrar som har hjälpt oss med detta, säger Heléne Randström som jobbar på Nattugglan.

"Viktig verksamhet"

I dag är 22 barn inskrivna på Nattugglan. Enligt Veronica Uhlan som jobbar på nattiset har man märkt att det funnits ett stort behov av denna typ av omsorg.

– Vi började med två barn och sen har det bara ökat sakta men säkert. På många sätt är vi ju föräldrarnas livlina för att de ska kunna klara av sina arbeten.

Orolig tid

När beslutet om att lägga ned nattiset kom förra året väckte det starka reaktioner bland både föräldrar och personalen på Nattugglan.

https://www.mitti.se/nyheter/kommunala-nattis-laggs-ner-politikerna-kan-tvingas-backa/reptju!j2cKsRZlrKFpOXljB74Q/

– Vi var med från början och startade det här. När vi fick höra att det skulle läggas ner var vi så oroliga, det var verkligen fruktansvärt, berättar Marian Holmberg som också jobbar där.

Hur har det senaste året varit för er?

– Du har ju gått och känt dig väldigt orolig för om du ska förlora jobbet.

Veronica Uhlan håller med.

– Det har varit jätteoroligt och det har ju hela tiden funnits en ovisshet om hur det kommer gå eftersom det har varit så fram och tillbaka. Särskilt jobbigt var det nog för föräldrarna som inte vetat om det kan vara kvar i kommunen eller om de skulle behöva flytta för att kunna fortsätta jobba.

Marian Holmberg påpekar även att det är tack vare de engagerade föräldrarna som nattiset har fått vara kvar.

– Vi hade inte klarat oss utan dem, säger hon.