Latin Kings medlemmar återförenas i sommar

Delar av Latin Kings återförenas på 90-talsfestivalen ”Vi som älskar 90-talet”. Det är Dogge Doggelito och Rodde från originaluppsättningen, liksom toastaren Daddy Boastin som tar ton.

  • Publicerad 10:04, 25 nov 2019

The Latin Kings har inte varit igång sedan 2004. Men nu, 15 år efter sista skivan, kommer meddelandet att gruppen ska upp på scen igen. Nästa sommar är det dags. Den 4 juli spelar gruppen tillsammans med andra akter på festival på Östermalms IP. Det blir också spelningar i Göteborg och Helsingborg.

Spelade i lördags

I helgen spelade de på Nalen.

– Vi hade en spelning med alla hits. Det gick skitbra. Det var sådan succé, säger Dogge Doggelito.

Kan komma nya låtar

Dogge berättar att han talat med Rodde och Daddy Boastin om att göra nya Latin Kings-låtar.

– Kleerup som var med på konserten i helgen har sagt ja till att göra en remix och Gordon Cyrus som producerade första skivan har också sagt ja, säger Dogge.

Dogge Doggelito tillsammans med Kleerup på Nalen. Foto: Malandro Records

”Mindre viljor”

Med på festivalen ”VI som älskar 90-talet” är också artister som Scooter och E-type. Salla och Chepe har blivit tillfrågade om att vara med på återföreningen men har tackat nej berättar Dogge.

– Det blir mindre viljor. Så det är egentligen skönt. Sedan var de inte heller så sugna på att turnera. De vill jobba i studio och det är bara att acceptera. Jag har själv inte talat med dem, men arrangören Jocke Stenhammar har gjort det och det var bara glada och positiva miner därifrån berättade Jocke, säger Dogge Doggelito.

Dogge Doggelito har inte haft kontakt med Salla och Chepe på många år.

– Rodde har varit med på mina skivor så han har jag haft kontakt med. Daddy Boastin har jag inte haft kontakt med, men han kom i lördags och var med på Kompisar från förr, Blend dom, Passa micken och andra låtar med boastin på. Jag räknar även honom som en orginalmedlem. Det känns kul, säger Dogge Doggelito.