Läsinspiratör Karin Cellton tipsar om böcker. Foto: Linda Dahlin Foto: Linda Dahlin

Lästerapi på fem minuter – med Karin Cellton

Värmdö har fått en läsinspiratör – Runda husets bibliotekarie Karin Cellton. Man kan även boka in henne för en timmes lästerapi. För Mitt i:s läsare tipsar hon om bra terapiläsning för fem fiktiva typer.

  • Publicerad 16:16, 6 nov 2018

Boktips till fem fiktiva typer:

 1. 12-åringen som inte vill läsa:

”Till den tolvåring som tror sig hata att läsa vill jag ge Mårtens Melins böcker om Skogsbingelskolan. Börja med Förvandlad. Roligt, läskigt och pirrigt! Att läsa i smyg!”

2. Den nyskilda: 

”Den nyskilda vill jag stärka med Sara Paborns morbida komedi Blybröllop om en kvinna som giftmördar sin tråkiga man. Funkar som varnande exempel också.”

3. Den som håller på att bli vuxen:

 ”Om du håller på att bli vuxen vill jag att du läser Stina Wollters bok Kring denna kropp för ett viktigt steg i växandet är att tycka om sig själv och den kropp som bär dig.”

 4. Den som sörjer: 

”Den som sörjer kan finna tröst i Max Porters knäppa och fina bok Sorgen bär fjäderskrud där en familj, där mamman ryckts bort får besök av en kråka.”

 5. Alla mammor:

”Alla mammor får läsa Det heliga jävla moderskapet som är en antologi med texter som befriar mamman från alla omöjliga krav, normer och förväntningar.”