Lastbil kraschade in i fordon på Södermalm – vittnet Fredrik såg allt

En lastbil har kraschat in i fordon på Södermalm. Föraren ska sedan ha försvunnit från platsen och en stor polisinsats är igång. "Lastbilen körde genom allén och krockade längre upp på gatan", berättar vittnet Fredrik Lybeck.

  • Publicerad 10:17, 13 jun 2017

Enligt polisen är det en liten lastbil som ska ha kört in i en taxi på Götgatan klockan 8.37 på tisdagsmorgonen och sedan kört från olycksplatsen.

Lastbilen lämnades sedan på Bondegatan och bland annat kört över väghinder under färden och enligt polisen ska föraren sedan ha sprungit från platsen. Polisen har just nu en stor insats på gång i området i jakten på föraren.

– Vi söker efter mannen nu, det var flera incidenter men vi kan inte kommentera hur många i nuläget. Ingen person har blivit påkörd, säger Sven-Erik Olsson, vid Stockholmspolisen till tidningen.

Lastbilen har forcerat flera väghinder på Katarina Bangata. Foto: Michael Toll

Polisen har spärrat av ett område i Sofo där lastbilen körde. Flera väghinder har forcerats i allén på Katarina Bangata.

– Jag var ute med hunden. Den kom i en jävla fart och körde rakt genom, säger ett vittne som vill vara anonym till StockholmDirekts reporter på plats.

Annelie Stenling har kontor i korsningen Östgötagatan/Katarina Bangata och blev ögonvittne till händelsen. Från kontoret på markplan såg hon hur lastbilen kom farandes söderifrån och körde in i en svart bil utanför fönstret.

– Sedan hörde jag hur han gasade på och körde över pelarna och fortsatte norrut. Det är väldigt mycket poliser här, säger hon.

Fredrik Lybeck blev vittne till händelsen. Foto: Michael Toll

Fredrik Lybeck såg hela händelsen i morse.

– Det hela började med att lastbilen körde rakt in i en taxi på Östgötagatan. Föraren smällde in i taxin. Men taxiföraren körde efter och tutade som en galning. Lastbilen körde genom allén (pollarna) och krockade längre upp på gatan. Föraren i lastbilen hoppade ut och sprang i riktning mot Nytorget, berättar han för StockholmDirekts reporter på plats.

"Hörde smäll"

Fred Burman driver kaféet Louie Louie på Bondegatan. Han såg den misstänkte gärningsmannen springa från lastbilen på andra sidan gatan.

– Jag hörde en smäll och sen sprang det in ett par människor här som var väldigt skärrade som sett lastbilen. Sen sprang en man förbi på andra sidan gatan, säger Fred Burman.

Kaféet ligger innanför polisens avspärrningar men stämningen på Louie Louie är lugn, enligt Fred Burman.

– Vi är inte så nervösa här men polisen är här och de pratar om en eventuell evakuering av husen, säger han.

UPPDATERING, klockan 9.52

Enligt polisen ska taxichauffören vara lindrigt skadad.

– Vi går vidare med att undersöka lastbilen. Men just nu finns det inget som tyder på att det är något annat än en trafikolycka och smitning, säger Sven-Erik Olsson

Texten uppdateras.

Stor polisinsats på Södermalm just nu. Foto: Michael Toll

Polisen har spärrat av området på Södermalm. Foto: Michael Toll