Foto: Mostphotos

Lastbil i diket i Skokloster

En lastbil körde i diket i Skokloster strax före halv nio på torsdagens morgon. Dessutom finns en grov rattfylla i torsdagens blåljusrapport.

  • Publicerad 09:39, 12 nov 2020

Omständigheterna runt olyckan är inte kända, men lastbilen var det enda inblandade fordonet.

Föraren kunde ta sig ur bilen själv, blåslagen, men inte allvarligt skadad.

Räddningstjänst från Bålsta och Skokloster var på plats på Slottsskogsleden, nära Måttan, men kunde snart åka därifrån.

Vägen var avstängd en tid under förmiddagen, men beräknades snart kunna öppnas för trafik.

Centrumstråket

Onsdag 23.40

Grovt rattfylleri. En 25-årig Bålstabo är misstänkt för grovt rattfylleri sedan han blåst 0,68 milligram alkohol per liter utandningsluft (Gränsen för omhändertaget körkort vid rattfylleri är från 0,16 milligram alkohol per liter utandningsluft).

Mannen blev också misstänkt för drograttfylleri och var positiv på drogtestet. Dessutom förvarade han en mindre mängd narkotika i bilen.

Hans passagerare, en man i 45-årsåldern, blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och testade positivt på droger.

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49