Foto: Mostphotos

Lastbil i diket i Skokloster

En lastbil körde i diket i Skokloster strax före halv nio på torsdagens morgon. Dessutom finns en grov rattfylla i torsdagens blåljusrapport.

  • Publicerad 09:39, 12 nov 2020

Omständigheterna runt olyckan är inte kända, men lastbilen var det enda inblandade fordonet.

Föraren kunde ta sig ur bilen själv, blåslagen, men inte allvarligt skadad.

Räddningstjänst från Bålsta och Skokloster var på plats på Slottsskogsleden, nära Måttan, men kunde snart åka därifrån.

Vägen var avstängd en tid under förmiddagen, men beräknades snart kunna öppnas för trafik.

Centrumstråket

Onsdag 23.40

Grovt rattfylleri. En 25-årig Bålstabo är misstänkt för grovt rattfylleri sedan han blåst 0,68 milligram alkohol per liter utandningsluft (Gränsen för omhändertaget körkort vid rattfylleri är från 0,16 milligram alkohol per liter utandningsluft).

Mannen blev också misstänkt för drograttfylleri och var positiv på drogtestet. Dessutom förvarade han en mindre mängd narkotika i bilen.

Hans passagerare, en man i 45-årsåldern, blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och testade positivt på droger.

Fortsatt kraftig ökning av covidfall

Så många över 18 år har fått tredje sprutan. Många fortsätter att insjukna då omikronvarianten sprider sig i Upplands-Bro. Den senaste veckan har 185 nya fall av covid-19 konstaterats i kommunen.torsdag 20/1 16:03

Energijätte tar höjd för kraftiga vindar

"Vi ser över tillgången till montörer och tekniker" I ett pressmeddelande meddelar energiföretaget Eon att man höjer sin beredskap i Stockholms län i och med SMHI:s varning om kraftiga vindar under natten mot torsdag.onsdag 19/1 14:20