Läsarnas sommar i stan

Promenader i motljus, fönster på vid gavel och bad vid Hornsbergs strand. Det var en het sommar, och Lokaltidningen Mitt i summerar den med läsarnas bästa sommarbilder.

  • Publicerad 11:29, 8 sep 2014

Semestern är slut och hösten är på ingång. Vi bad Vasastads- och Kungsholmsborna att skicka in sina bästa sommarbilder, och ni var många som nappade. Gunnel Johansson i Vasastan plåtade sitt köksfönster där kryddorna frodades i värmen.

– Jag skaffade de här underbara sommarkrukorna eftersom jag är för lat för att ha en koloniträdgård, förklarar hon.

Hur har sommaren i stan varit?

– Helt underbar. Jag har badat vid Hornsbergs strand morgon och kväll. Om man är där redan vid sex på morgonen är det inte så mycket folk. Ett tips till alla nästa sommar!

Och hösten, hur möter du den?

– Jag gillar hösten. Det är jätteskönt när folk börjar bli lite normala igen. På hösten slipper man vara snygg, och kan kolla på film om kvällarna. Eller bjuda hem kompisar på soppmiddag och bara prata.

En annan som skickade in en härlig bild var den nyinflyttade Kungsholmsbon Roger Allstedt. Han och hans sambo stack ner till Rålambshovsparken en sommardag för att grilla, men insåg att de glömt grillspaden.

– Så vi gjorde helt enkelt en av en kvist och en ölburk.

Hur hanterar du att hösten är på intåg?

– Mitt bästa tips är att inte stänga in sig. Det finns så mycket att göra på Kungsholmen. Bra drinkar, bra ölhak. Gå bara åt ett håll och se var du hamnar. Man brukar inte bli besviken.

Eftersom ni var många som skickade in bilder så var vi tvungna att göra ett urval. Här bredvid kan ni se er sommar i bilder.

Västerbron fotograferad en natt i juli.

Hunden Rocky framför Karlbergs slott en molnig sommardag.

”Mitt köksfönster på innergården på Karlbergsvägen har stått öppet dag och natt”, skriver Gunnel.