Nya butiker, fräschare toaletter och en biograf står högt upp på läsarnas önskelista. Foto: Mostphotos

Läsarnas önskemål när Farsta centrum byter ägare

Farsta centrum såldes nyligen till Stadsrum Fastigheter för 4 miljarder kronor. Läsarna har delat med sig av vad de vill se i centrum framöver.

  • Publicerad 18:03, 20 mar 2020

Rusta, Jysk, Zara, Jula och Elgiganten är några av butikerna som Farstaborna hoppas ska flytta in efter centrums ägarbyte.

Farsta centrum säljs för fyra miljarder

Men det finns även andra önskemål än nya butiker, bland annat ett bageri och en saluhall. På Facebook skriver en läsare:

”Skulle gärna se en öppen verkstad dit man kunde gå och låna verktyg eller symaskin om man har nåt som behöver lagas. Som en slöjdsal typ! Eller två. En för trä/metall och en för textil. Man betalar per timme och får tillgång till handledning av kunnig personal.”

När det gäller omgivningen i centrum vill läsarna ha fräschare toaletter, fler soffor och ljusare lokaler. Längre öppettider för restauranger är också efterfrågat.

Det är fortfarande för tidigt att berätta om våra planer

Magnus Alteskog, vd på Stadsrum Fastigheter

 

Det som är allra mest efterfrågat är en biograf.

Nya ägaren Stadsrum Fastigheters vd Magnus Alteskog har tidigare berättat för Mitt i att man kommer fokusera på hållbarhet, miljöcertifiering av fastigheterna och en lokal energiproduktion.

Det är fortfarande för tidigt att berätta om våra planer. Målet är att över tid göra platsen ännu intressantare. Det är dessa planer som vi kommer att arbeta med under våren. Det är inte frågan om några stora förändringar, och dessutom måste allt göras med respekt för platsen och dess historik, skriver Magnus Alteskog, vd på Stadsrum Fastigheter, i ett mejl till Mitt i.

Farsta centrum har cirka 17 miljoner besökare varje år och fastighetsbeståndet innefattar en totalyta på 115 000 kvadratmeter.