Vovvarna Virre och Flax på simtur utanför Ensta Ö i sjön Uttran. I bakgrunden fotografen Lotta Byströms dotter Elina. Foto: Läsarbild Lotta Byström

Läsarnas bilder: Så var sommaren i Botkyrka och Salem

Sommaren har bjudit på både varmväder och kallväder. Dessutom historiska förutsättningar till följd av coronasmittan. Av läsarnas foton att döma har sommaren inte varit så tokig ändå.

  • Publicerad 05:01, 5 sep 2020

Botkyrkaborna och Salemborna har dokumenterat sommaren 2020 med sina kameralinser. Många nöjer sig med fotografier tagna med mobilen, men det finns de som går både längre och högre.

Sjön formar ett hjärta

Utanför Tullinge skickade Oscar Henze upp en drönare över Hacksjön, som kom ner med ett kärleksbudskap. Sedd från himlen ser Hacksjön ut som ett hjärta.

Hacksjön i Tullinge sedd från ovan. Tullingebon Oscar Henze skickade upp sin gamla drönare över sjön. Foto: Oscar Henze

Gläds åt fräsch lekplats

Uppe på Albyberget tog Virge Laas emot sina barnbarn Laura Maria och Kevin. När sötnosarna från Eskilstuna kommer på besök brukar de gå till lekparken invid Grindtorpsskolan.

– Den är nyrenoverad och har en ganska stor barnpool, spindelnät och rutschkana. Den är häftig, säger Virge Laas.

Laura Maria hoppar i lekparken på Albyberget. ”Vi hade roligt i parken” säger fotografen. Foto: Virge Laas.

Hur har sommaren varit och vad har du gjort?

– Bra trots alla konstigheter. Jag har fikat med kompisarna och varit på Alby äng och i Hågelbyparken. Och så har jag varit på Trottoar i Tumba och lyssnat på min väninna som sjunger. Sedan har jag badat och solat såklart. Det har varit betydligt mer folk än det brukar vid stränderna men jag har tyvärr också sett barn som inte har några föräldrar med sig, berättar hon.

Här några av läsarnas sommarbilder!

Flottsbro kanal/Katthavet. En båt på väg mellan Albysjön och Tullingesjön. Foto: Pia Turkulainen Vuori.

Tullingebon Katarina Garpefors trivdes när hon fick besök av sina två äldsta barnbarn, Adrian, 6 år, och William 2 år. Foto: Katarina Garpefors

Karshamra.. Foto: Emelie Werkö

.. närmare bestämt häst- och hundtur i Karshamra.. Foto: Emelie Werkö.

Salems Kyrka är vacker. Kanske lite extra vacker när det blommar utanför. Foto: Anna Forsberg.

Den som inte sett utsikten över Tullingesjön från Tullinge kyrka har ett utlyktsmål att bocka av. På andra sidan vattnet syns de gamla arbetarbostäderna ”Vita villorna” och längre bort skymtar Tumba. Foto: Jouni Ruohonen.

Angelo i Hågelbyparken. ”Vi grillade och tittade på djuren” berättar mamma Monica Salinas. Foto: Monica Salinas

En del behöver inte gå långt för att hitta svamp. Lena Åhlén i Uttran plockade dessa delikatesser på skogstomten i Uttran. Foto: Lena Åhlén.

Ett spegelblankt Uttran sedd från Rönningesidan. Foto: Anders Klerkefors

Det är ett blåbärsår. Något som lille Edward också tog fasta på vid ett besök hos Jane Peterson vid Tumba bruk. Foto: Jane Peterson.

Fler läsarbilder på vår Facebooksida!

Finns bland kommentarerna till inlägget nedan.