Läsarna reagerar efter bussartikel om hållplats vid Bromma sjukhus. Foto: Stefan Källstigen

Läsare efter bussmissen: ”Gör om och gör rätt”

När Stockholms stad byggde om Follingbogatan kan bussen inte längre stanna utanför Bromma sjukhus. Missen har fått Brommaborna att rycka ut – med egna kreativa förslag.

  • Publicerad 15:34, 2 okt 2018

Förläng buss 115 till Brommaplan, utvidga busslinjerna, gör om och gör rätt. Läsarnas reaktioner efter Lokaltidningen Mitt i:s artikel om bussmissen vid Bromma sjukhus har rört upp känslor. Nu kommer läsarna med egna förslag på lösningar.

”Jag har länge funderat över hur märkligt det är utformat” skriver en av läsarna, som nu tar saken i egna händer och anmäler att hen står till förfogande hos dem som ansvarar för planeringen av busslinjerna i Bromma.

I snart ett år har bussen stannat vid Beckomberga simhall när gatan vid Bromma sjukhus är för smal.

En annan läsare vill också hjälpa till.

”Jag har en jättebra lösning på problemet, förläng sträckningen för 115. Idag går den Vällingby —> Bromma sjukhus. Kör istället Vällingby —> Brommaplan! Det behövs fler turer till Brommaplan, det är många nyinflyttade i Beckomberga som skulle ta den bussen och man skulle slippa vända, snacka om win-win-win!”

Möte ska lösa busstrulet

Ännu ett förslag på en lösning är att låta bussen vända utanför Beckomberga sjukhusentré. ”Gör om och låt bussar och bilar köra där så är saken klar!” skriver en läsare i ett mail till Lokaltidningen Mitt i.

Under tisdag eftermiddag träffas trafikförvaltningen och SL för möte om busshållplatsen vid Bromma sjukhus.