Varnar. Polisen har noterat att säsongen för takboxstölder tycks ha dragit igång med buller och bång. Foto: Sacharias Källdén

Lås fast takboxen – fräcka tjuvar är igång

I helgen stals tre takboxar i Sjöberg och i Edsberg. Polisen uppmanar till försiktighet och att alla som kan ska låsa fast sina takboxar, allra helst inomhus.

  • Publicerad 06:30, 24 nov 2021

– Det är anmärkningsvärt att tjuvarna är så fräcka. De går in på uppfarter och även i öppna carportar. Så nu är det bäst att se upp, stöldsäsongen för takboxar är igång, säger Kristian Bergström, kommunpolis i Sollentuna.

Är det så säsongsbetonat alltså?

– Ja. Nu för tiden har många takbox på året om, men det ökar ändå så här års då skidsäsongen närmar sig. Och vi noterade i alla fall tre stölder helt plötsligt nu i helgen i samband med att det blev kallt.

Bråk på busstorget

I övrigt från helgen kom ett larm från Rotebro där ett 40-tal ungdomar hade tagit sig in i en föreningslokal som utsattes för skadegörelse och nedskräpning.

Dessutom fick en man ett knytnävsslag när han försökte gå emellan då två män börjat bråka med varandra på busstorget i Tureberg, och en anmälan om misshandel upprättades.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Fyra julmarknader i Sollentuna 2021

Nyheter Helgen 4–5 december är den stora julmarknadshelgen I fjol ställdes julmarknaderna in på grund av pandemin, helt eller delvis, men i år är de tillbaka på bred front.söndag 28/11 11:00

Flera äldre i Sollentuna har fått rätt mot kommunen

Nyheter Andra bedömningar i högre instans Sollentuna har fått bakläxa i förvaltningsrätten flera gånger under hösten i år.lördag 27/11 6:15