Lärare från Östbergaskolan prisas

Jenny Söderhjelm Larsson, förstelärare på Östbergaskolan, har tilldelats Berättarministeriets pris Pennsvärdet för sitt arbete med att främja elevers språkutveckling. – Jag är oerhört glad och stolt, säger hon. Priset delas ut av statsminister Stefan Löfven på onsdag, den 9 maj.

  • Publicerad 10:50, 8 maj 2018

På Östbergaskolan har över 90 procent av eleverna annat modersmål än svenska. Här undervisar Jenny Söderhjelm Larsson i svenska och svenska som andraspråk i årskurs 4-6. Hon har även läsgrupper för lågstadieelever.

Nu tilldelas hon Berättarministeriets pris Pennsvärdet för sitt arbete med att främja elevernas språkutveckling och kreativitet. Priset delas ut i morgon, den 9 maj, av statsminister Stefan Löfven.

–  Jag är oerhört glad och stolt över att ha tilldelats Pennsvärdet. Det är fantastiskt att mitt arbete med fokus på läsning, bokdiskussioner och språkutvecklande arbete har uppmärksammats. På Östbergaskolan samarbetar vi alla för att skapa en god lärmiljö för våra elever, det är därför extra kul att jag som en av pedagogerna på skolan har tilldelats priset, säger Jenny Söderhjelm Larsson i ett pressmeddelande.

Det goda arbetet påverkar hela skolan

Juryn har imponerats av Jenny Söderhjelm Larssons uppfinningsrikedom, drivkraft och förmåga att bjuda in sina elever och kollegor till ett livslångt lärande. ”Genom att kombinera ledarskap, frihet och kreativitet har hon skapat en språkutvecklande miljö i hela skolan sm kommer alla till gagn” skriver juryn i sin motivering.

Berättarministeriet vill uppmärksamma lärare som arbetar i socioekonomiskt utsatta områden. Pennsvärdet tilldelas lärare som genom sin pedagogiska gärning främjar elevernas kunskapsutveckling, kreativitet och kritiska förmåga.